Utopia Balcanica

3 milioane de semnături

3 milioane de voci, unite întru apărarea familiei tradiţionale ortodoxe şi statuarea ei în Sfânta Constituţie!

01_resize
02_resize
03_resize
04_resize
05_resize
06_resize
07_resize
08_resize
09_resize
10_resize
11_resize

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

26 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
kongo
kongo
7 years ago

constitutia romaniei nu contine si faptul ca nimeni nu are voie sa fie discriminat pentru convingerile politice, apartenenta religioasa, rasa, nationalitate, sau orientarea sexuala? intreb, nu stiu.
ca o casatorie sau parteneriat civil (tot dracu ala ca aceleasi drepturi) presupune niste drepturi civile, juridice, in fata statului, etc. deci nedind dreptul al casatorie sau parteneriat civil pe baza orientarii sexuale presupune nu numai discriminare, dar neacordarea unor drepturi elementare.
daca mai scri si in constitutie ca nu e voie atunci ai doua articole de constitutie care se contrazic vehement, unul va spune ca nu poti avea repercursiuni si nu poti fi discriminat pe baza orietarii tale sexuale si altul va consfinti discriminarea si neacordarea drepturilor tocmai pe baza orientarii sexuale.
daca se mai aduce si argumetul religios atunci e chiar risul curcilor, pentru ca daca biserica oficiaza sau nu casatoriile sau parteneriatele homosexuale e treaba ei, dar romania e oficial si constitutional cel putin stat laic, si nu numai ca biserica nu are voie sa se amestece public in decizii de felul asta, dar mai ales nu poate fi adus un argument religios in formularea sau schimbarea constitutiei.
ma rog, daca romania chiar ar fi o tara…

Vasile
Vasile
7 years ago
Reply to  kongo

Acum vino în cvasi-ţara asta şi încearcă să le explici chestiile astea unora ca deputatul Ninel.

Deputatul Ninel vrea ca predarea educaţiei sexuale în şcoli să fie pedepsită cu închisoarea: “Se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  kongo

bine, acum ninel asta de care n-am auzit pina acum e un cretin patentat. eu am fost din curiozitate la vreo trei christofer street day, parade, adunari publice inainte, festival dupa, chestii din astea.
ei, am fost foarte placut surprins sa vad acolo mii de familii hetero cu copii din dotare, ii invatau de foarte mici sa fie toleranti.
poate ca ar fi de ajutor ca macar la o anumita patura din societate care se dau intelectuali sa li se constietizeze perrsonalitatile homosexuale delungul istoriei, de la filozofii greci, alexandru cel mare, newton si o mie de altii din istorie, cultura si stiinta, pina la turing, ultima victima de mare calibru a unei societati homofobe.

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  kongo

alexandru cel mare, pedro almodovar, hans andersen, aristotel, newton, sir francis bacon, joan baez, simone de beauvoir, david bowie, lord byron, iulius cezar, jean cocteau, james dean, marlene dietrich, regina elisabeta a-ntiia a angliei, frederik cel mare, frederik al doilea, greta garbo, judy garland, allen ginsberg, johan w. von goethe, cary grant, katharine hepburn, rock hudson, wilhelm von humboldt, henry james, regele james intii, elton john, simon le vay, violet leduc, leonardo da vinci, frederico garcia lorcaregele ludowic al treilea al frantei, thomas mann, daphne de maurier, freddy mercury, somerset maugham, george michael, michelangelo, yukio mishima, platon, edith piaf, marcel proust, little richard, franz schubert, william shakespeare, jean-jaque rousseau, sapho, jean-paul sartre, socrate, peter ceaikovski, gore vidal, richard wagner, andy warhol, walt whitman, oscar wilde, tennessee williams, wirginia wolf, allan turing, etc, etc, etc…

Luke
Luke
7 years ago
Reply to  kongo

@Vasile
Putin offtopic la articol dar referitor la comentariul tau.
Eu as fi perfect de acord cu legea aia daca orice popa care ar pronunta cuvantul “sex” (la ora de religie mai ales, dar nu numai) ar intra imediat la parnaie

garcea
garcea
7 years ago

Parca ai mai abordat subiectul acu´ceva ani. Daca pe vremea aia eram semivehement impotriva, acu´ parca nu s ce sa zic…am asa impresia ca incerci sa ne bagi pe git destul de lacrimogen cum tie ti ar fi iesit cozonac din aluatu´ de clatite. In primu´rind anii 80-90 au cam fost ani de saracie generala, atit material cit si mental, nu se imbulzeau hoardele de homalai la adoptii pt ca aveau ca toti ceilalti problema supravietuirii proprii. Situatia era foarte maro in general nu numa´n underground, ´geaba o dai ca era rozeta. Sunt de acord cu tine: intre un sociopat setat sa supravietuiasca 24 de ore si un individ cu sexualitate ambigua* pe motiv de parinti gay dar care este perfect alfabetizat, stie sa foloseasca furculita si cutitul respectiv poseda o doza sanatoasa de umor, evident il prefer pe ultimul. Oh wait, nu´i o regula, o familie de heterosexuali aparent normala poate da nastere si educatie unui sociopat perfect iar daca tu mi argumentezi ca un cuplu homosexual poate sa faca lucrurile la fel de bine, sau rau, eu te cred pe cuvant.
Bine, daca unii oameni nu au alt argument decit homofobie atunci doar asta o sa vada. Eu nu am de gind sa criminalizez orientarile sexuale care implica doua persoane mature in deplinatatea facultatilor mentale. Am mai netezit si eu un cornet intre doo pauze publicitare si am aflat ca se pot intimpla „accidente“ genetice, relatia complicata dintre mama si fat, nivelul de testosteron alea,alea si blup ti a iesit individu´ care, teoretic, ar putea procrea biologic dar nu prea are chef. Ok, ok, ai sa mi spui sunt destule rebuturi care nu nimeresc cu maciuca gaura din latex, nu poseda indeminarea sa traga staniolu´de pe pilula subventionata etiki dar scuza´ma, n´am ajuns sa trimitem oameni pe luna promovind rebuturile(la modul impuiati va linistiti avem noi grija de copii) Nu pot sa nu mentionez paradoxul ridicol : exact rebuturile astea care provoaca problema copiilor abandonati ingroasa substantial rindurile gruparii contra pe care o reprezinta tanti cu cap patrat. Practic daca tanti aia(si multi altii ca ea) si ar scoate capul din cutie si si´ar canaliza energia in sprijinirea planingului familial al auditoriului de baza al tv prahova, problema ar fi ca si rezolvata. Doua – trei cupluri gay ar fi ca garoafa din reverul lui Sigi Freud pe care cu mare placer si nedisimulata curiozitate te invit sa l contrazici * referitor la presupusa sexualitate ambigua.

Vasile
Vasile
7 years ago
Reply to  garcea

Sigi Freud e complet depasit. Aproape ca tampeniile lui sfantu Augustin cu copchilasi nebotezati care merg in iad.

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

oh!! asta´i de la Vladut citire??

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  garcea

ma garcea, ce zic astia doi vasile cam asa e. freud nu mai e demult alfa si omega in chestiune, multe din teoriile lui sint astazi foarte controversate. de fapt a fost controversat inca din timpul vietii lui, primu care il controversa cu doua suturi in dorsal e chiar cel pe care si l-a dorit urmas al lui – carl gustav jung, pe care ti-l recomand calduros ca next level. invatam pina murim.

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

dap. dar tot din categoria intelepciunile unui aurolac ramine.
sa afirmi ca e depasit e ca si cum ai afirma ca ala care a inventat roata a fost un prost- vezi domne n´a fost desenata pe calculator- pe urma sa te urci intr´o masina si sa pleci…
ca sa fiu mai explicit: daca citesti printre randuri vei vedea ca n´am io treaba cu oficializari&stuff(fie si numai din motive de facilitati fiscale)Am asa un mic dubiu la adoptii, poate i nefondat, cine stie(sa mi explice si mie).
Vasileeee!! io cind iti vad numele in context cu gra(va)tar imi sfaraie circumvolutiunile. ca niste mici asea ;o))

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

da, ma, congo, dar tot teorema lu chibrit ramine indiferent ca a venit nea bricheta si a imbunatatit sistemul. pricepeishan sau vrei si o pictura murala?

asdasd
asdasd
7 years ago

Casatoriile dintre curve romance si arabi babuinici din orient ar trebui discriminate cu un pistol.

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  asdasd

suna a drama personala. saracu. ei, daca ar avea macar bani de pistol, ar mai economisi vreo 30 de ani si si-ar lua si bilet de avion pina in dubai. asa de cite ori inchide ochii o vede pe printesa cum se desfata cu babuinicu. eu il inteleg.

Nautilus
Nautilus
7 years ago

Nope. Constituţia nu pomeneşte niciun cuvânt despre statul laic şi nici nu interzice discriminarea bazată pe orientarea sexuală. Numai cea legată de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.

Adică dacă ai spune că vrei să împuşti un ţigan sărac unguresc (cu tată negru african transsexual) musulman cu apartenenţă politică la ISIS şi homosexual, nu s-ar opri nicio instituţie a statului să te întrebe: “Dar cu homosexualii ce ai?”

Grig
Grig
7 years ago

Logical fallacy:

Unul din argumentele astora e ca daca au voie sa se casatoreasca o sa sa scada natalitatea.

Koae, si casatorit, si ne, ala tot cu cineva de acelasi sex o sa fie, si natalitatea o sa ramana fix la fel.

Cretini….

Vasile
Vasile
7 years ago
Reply to  Grig

Da, dar cum să-ţi iei un credit împreună cu alt gagiu? E împotriva rînduielii dictate de Iehova lui Moise acum şapte milioane de ani!

Io
Io
7 years ago

Kongo, observ ca ai rasfoit ceva almanahe la viata ta. Ai copiat toate numele de pe acolo dar la rand fara sa-i mentionezi care erau hetero, care bisexuali, care sadici, care homosexuali.

Andrei
Andrei
7 years ago

Ce sa-ti spun, casatoriile gay sunt solutia pentru umanitate…
Prin legalizarea casatoriilor gay o sa se rezolve problema copiilor abandonati, poate chiar si razboiul din Siria, pornit de catre demonii de heterosexuali.

Mihai
Mihai
7 years ago

Aha. Deci, conform caricaturilor de mai sus, cuplurile homosexuale sunt perfecte. Nu există certuri între cei doi, nu se despart niciodată… mai ales dacă adoptă un copil… stau cu el toată viaţa. Minunat! În antiteză cu heterosexualii, care-s nişte nenorociţi… bărbaţii-s beţivi, mamele sunt leneşe, şi nu-şi iubesc copiii. Interesant.

Acum vorbind serios… pentru un om care, chipurile, luptă împotriva stereotipurilor, foloseşti cam multe. Spun asta ţinând cont şi de comentariile tale. “Nenorociţi” sunt peste tot, indiferent de sex, naţionalitate, orientare sexuală sau rasă. Pentru a lua apărarea unora, nu e ok să arunci cu fecale în alţii.

trackback
mihai vasilescu blog | Ce mi-a plăcut (săptămâna 42)
7 years ago

[…] Trei milioane de semnături; […]

Cikalakul
Cikalakul
7 years ago

Ahahahaha … esti atat de prost, Vasile, c-ati curge scuipat din gura. Nu, chiar nu ma intereseaza daca-mi publici comentariul, n-ai tu taria asta de caracter oricum, mi-e deajuns ca-ti ramane ca un dop in gat.

Du-te, ba Vasile, peste 95% din judecatorii de oriunde, care la divort acorda copilul (copiii) femeii si explica-le tu cum femeia e degeaba pe lumea asta ! Ca mai e si betiva, bagaboana, batausa etc. Aauuu, aauuu, nu-ti mai vine, asa-i ? Ca doar sti ca-ti vor sari toate feministele, toate urgisitele lu’ peste prajit, in cap, exact cu aceeasi stratagema, spune-le linistit texte de prostit prostii, cu discriminarea minoritatilor, tirania majoritatii etc. (ca doar se stie: femeile sunt si ele in minoritate, nu ?)

Si ia mai zi-ne tu, cum e cu dreptul la adoptie ? Adica statul are obligatia sa-ti asigure tie, hetero sau nu, succesori ? Ar trebui sa-i poti ridica ca pe pensie, nu ? Pai bine, bai Vasile, asa o fi, dar daca tot a devenit un drept si daca dupa cum spui sexul parintilor nici nu conteaza, altfel e discriminare, de ce n-ar putea beneficia de el orice individualitate ? E un fel doi homo sunt mai tari decat un single ? ca de astadat’ sunt majoritari, sunt doi si ala/aia singur/a, nu ?

Hai, mai baga, ca mor de curiozitate ! Explica-mi si diferenta dintre cuplu si familie. Eu daca ma cuplez cu o divortata cu copii devin instant tatal lor ? Gata, nu mai e nicio diferenta intre mine, cel vitreg, si cel natural ? la fel, amanta devine mama copiilor ? Pai daca naturaletea nu conteaza catusi de putin, doar profilul de “oameni de bine”, de “baieti de treaba”, dupa cum spui, atunci de ce nu te duci la alde Nutu Camataru, la orice penal dovedit sau la oricare altul cu profil moral incert, sa-i iei copiii ? Ooopa, deja faci ca inchizitia, epurare in numele moralitatii ?

Este ca acum cauti ceva cu iz de religiozitate sau de discriminare in cele chestionate de mine, in spatele carora se te victimizezi ? ceva sa-ti inlesneasca transformarea din victima in agresor ?

Stai linistit, fraierica, ca-m dat screenshot, la o adica lumea vede si ce nu-ti convine sa publici.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net