Utopia Balcanica

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!
13 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
kongo
kongo
7 years ago

in mod normal ar fi trebuit suspendati imediat de la locul lor de munca si deschis dosar penal de catre procuratura.

Vasile
Vasile
7 years ago
Reply to  kongo

Ştii părerea mea despre spusul de glume, cred că o porţie zdravănă de public shaming e pedeapsă suficientă. Nu că nu mi-ar plăcea şi să se lepede angajatorul de ei…

garcea
garcea
7 years ago

din fericire n´am prins shitstormu´, doar imi imaginez ca prapadesti ceva talent creativ pe niste ghiolbani care merita flegmati in public.

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

thnx!
de ce pling maimutele din congo?
au gresit granita si au ajuns in rro!gen

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

übertopic:
da´chiar, am citit pe undeva nu mai tin minte unde, ceva opinii de africani care admiteau destul de sobru ca pur si simplu au esuat, au trecut cinzeci de ani de la independenta diverselor state foste colonii si ei practic au involuat. Bine eu nu am abordarea naiva ca “cineva” vreodata o sa ti acorde sanse fair. asta si vis a vis de venezuela.

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  garcea

iti spun eu unde ai citit enormitatile alea. in editorialul cretin a lu plesu.
adevarul e ca-i jefuim in continuare la modul cel mai josnic si care nu ne face deloc cinste. gasim cite un grup de golani de-ai lor pe care ii inarmam ca sa faca cite un puci militar sau haos sau dictatura. ei urmeaza sa plateasca armamentul cu bogatiile solului de la ei la preturi de nimic, apoi aia mai cumpara armament ca sa se mentina la putere si il platesc in continuare cu bogatiile solului lor. cind considera ca s-au platit si vor pret normal, gasim alta slahta de golani sa-i dea jos si tot asa.
noi nu-i lasam sa se dezvolte, pentru ca exportam produse (inclusiv alimentare) si armament la ei. adevarul e ca nu ne-ar conveni deloc acolo sa fie pace si tari dezvoltate normal. noi avem nevoie neaparata de bogatiile lor naturale la un pret de nimic. industria noastra ar fi in cofa fara ele. o parte din bunastarea noastra se bazeaza pe jefuirea amaritilor alora.
pe vremuri mai jucau si rusii acolo si aveam scuza cretina ca luptam global importiva comunismului, acum nici macfdar scuza asta n-o mai avem.
in afara de asta nu romanii sint cei indreptatiti sa se uite cu dispret la ei, din simplul motiv ca in multe tari africane se traieste mai bine decit in romania si si arata mai bine si mai modern.

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

mie ´mi place Plesu si nu, nu la el am citit. Da´daca dai un link sau insisti, tind sa te cred. Cam acelasi lucru l´am zis si eu:” Bine eu nu am abordarea naiva ca “cineva” vreodata o sa ti acorde sanse fair” bine, eu creditindu´te cu mai multa inteligenta decit tu pe mine. ori esti usor narcisist si o dai in grafomanie. Eu de fapt incercam sa va manipulez inspre situatia din venezuela ;o)) mnoah parerea mea este ca erau prea mici ca sa reuseasca , prea mari respectiv un precedent prea periculos ca sa fie lasati de capul lor. Asta pe linga supozitia ca chavez&co sunt o gasca de habarnisti pe care se concentreaza deeezinteresat toata lumea ;o)

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

doar atit? ntz ntz
repet: prea mici ca sa reuseasca si prea mari ca sa nu conteze. Ca au ridicat singuri mingea la fileu e doar un mic detaliu din poveste.

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  garcea

garcea scuze, nu am vrut sa te ofensez personal, dar articolul lu plesu ma umpluse deja de scirba. e vorba de ultimul lui articol din adevarul, du-te deci pe pagina adevarul si da scrol la editoriale pina il gasesti.
la venezuela nu am bag ca trebuie sa recunosc ca nu a facut parte din preocuparile mele, stiu numa ce am vazut ocazional la stiri si nu am aprofundat nimic.
eu insa spre diferenta de vasile am o uriasa neincredere in politica externa si afirmatiile americane, e absolut evident ca americanilor le convine extraordinar de bine ca venezuela sa esueze, si nici nu imi vine sa cred ca contrar stilului lor de data asta au stat pasivi. pe de alta parte insa nu m-am putut niciodata imprieteni cu ce facea chavez.

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

@kongo -stai linistit, sunt si eu prost de gura, ca de obicei

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net