Utopia Balcanica

Prinde-i pe toţi! 21 de pokémoni din Pokédexul tradiţional românesc

În goana noastră după valută, capitalism şi Pidgey candy, uităm mereu că şi ţara noastră găzduieşte câţiva pokémoni endemici, foarte apreciaţi de pokémologi şi pokélarişti din întreaga lume.

Departe de a fi un atlas zoologic exhaustiv, pokédexul de mai jos are ca scop familiarizarea jucătorilor mai tineri cu speciile rare de pokémon care pot fi întâlnite în realitatea augmentată carpato-danubiană.

Începem cu cei mai crocanţi pokémoni din fauna locală. Dacă ţi-e teamă că, deşi ai Pokémon Go pe telefon, încă ai putea să pupi o fată, prinde-i ACUM.
pokedex01
 
 
Pe crestele ninse ale Bucegilor, dar şi în alte zone montane, precum plaja de la Vama Veche, te poţi întâlni cu pokémonii de folk. Cântecul lor duios a aruncat mulţi călători în poké-râpă.
pokedex02
 
 
Pădurile din jurul marilor oraşe – Băneasa, Cernica, Pustnicu – sunt populate de pokémoni familişti al căror apetit pentru cârnaţi e direct proporţional cu volumul portbagajului.
pokedex03
 
 
La ţară, nu multă lume ştie să citească pokédexul, dar oricine recunoaşte zgomotoasele animăluţe care spawnează seara în jurul birtului, în şanţuri şi chiar şi în fântână.
pokedex04
 
 
Măcar o dată la patru ani tre’ să pună cineva un lure şi la pokéstopul din oraşul tău. Alege-i cu încredere pe pokémonii de partid. Îi găseşti în vile cu gard înalt şi, mai nou, în puşcării.
pokedex05
 
 
Prin faptul că tre’ să umbli ca să creşti în level, jocul ăsta îndeamnă clar la mişcare. Puţini ştiu, însă, că şi pokémonii înşişi au uneori obiceiul de a alerga ca proştii după o băşică până când ajung, după caz, miliardari sau doar experţi Dolce Sport.
pokedex06
 
 
Cu puţin noroc, şi românul sedentar va identifica în propria vitrină câteva jivine nostalgice, reminiscenţe ale unei epoci mai simple.
pokedex07
 
 
Dacă te trece un fior când porneşti jocul, să ştii că nu-s neapărat radiaţiile din telefonul tău. Ar putea fi vorba de fiorul religios stârnit de pogorârea iminentă a unui pokémon fără de păcat.
pokedex08
 
 
Last, but not least, cine s-a uitat la desenele animate cu pokémoni sigur are undeva într-o debara şi colecţia de casete de pe vremea aia.
pokedex09

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net