Utopia Balcanica

De ce nu donezi, Vasile, nici un leu pentru Cuminţenie?

Aş putea să vă aburesc făcând un prelung caltaboş de cuvinte pe care să nu-l citească nimeni. Ah, stai, am făcut deja asta. Aş putea să vă povestesc cum eu, în adâncul meu, cred că statul ar putea să aibă decenţa să nu-şi bage nasul, măcar în artă şi cultură.

Dar ar fi necinstit faţă de voi, cei trei cititori.

Aşa că o să vă explic chiar acum adevărul adevărat despre de ce nu voi contribui voluntar nici măcar cu o centimă la curamaua voastră jenantă.

nup_brancusi

Sper ca pe 31 octombrie, când să zicem că nu se vor fi strâns 700.000 de euro ca în realitate, ci 11 milioane, să fiu ultimul român care n-a donat nimic-nimic. Şi să uit complet de tot tărăboiul.

Şi la un moment dat să fie Moş Nicolae sau altă ocazie festivă, să ningă mărunt şi să n-am chef de nimic, şi să ies pe balcon la o ţigară.

Să aud apropiindu-se un vuiet teribil, ca o avalanşă sau ca o turmă de bizoni.

Să fie toţi ceilalţi 19,999,999 de români, care au venit sub balconul meu cu Cuminţenia Pământului pe o lectică de pluş roşu, ca să-mi bată obrazul şi să-mi facă morală: uite, Vasile, şi pentru tine am cumpărat această statuie minunată cu vădite influenţe sumeriene!

Eu să scot din comodă o altă statuie (de exemplu câinele de porţelan cu ochii mari sau chiar un Iliuţă Pronosport cu vădite influenţe sumeriene) şi să strig: aveam deja una, bre, mai bine îmi dădeaţi direct banii, ce naiba, de ce nu întrebaţi înainte.

Ceilalţi 19,999,999 de români să se simtă foarte stânjeniţi de gafa lor, să ducă Cuminţenia înapoi la magazin în termenul de 15 zile prevăzut de lege, să ia banii pe ea, să-i pună într-un plic sau într-o valiză şi să mi-i ofere discret, laolaltă cu scuzele de rigoare.

Românii să fie bucuroşi că au făcut o faptă bună, Cuminţenia la locul ei într-o colecţie privată cinstită iar eu să fiu bucuros că am 11 milioane de euro.

Ştiu că-i un plan cu bătaie foarte lungă, dar nu-mi imaginez cum altfel aş putea să am şi eu 11 milioane de euro.

Vând Ford Fiesta.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net