Utopia Balcanica

Nobilimea feudală, faţă cu temuta cratimă din buletin

E perioada aia a anului când absolut toată lumea tocmai a făcut copii. Ăsta-i un lucru excelent şi mă bucur pentru voi, dar am aflat cu ocazia asta ceva interesant despre certificate de naştere şi buletine.

Cred că şi voi v-aţi întrebat la un moment dat de ce pe unii oameni îi cheamă Gigi Vlăduţ Popescu şi pe alţii Gigi-Vlăduţ Popescu.

Ei bine, pe toţi oamenii care se nasc în zilele noastre îi cheamă Gigi-Vlăduţ. Cel puţin din ‘96, când s-a dat legea 119 cu privire la actele de stare civilă, dacă ai mai multe prenume sau mai multe nume de familie, pui între ele cratimă obligatoriu. Chiar dacă juniorul riscă probleme când are de primit bani de la goagle prin Western, cratima e inevitabilă.

Potrivit art. 66 alin. 2 din Legea nr. 119/1996, numele sau prenumele formate din două sau mai multe cuvinte se scriu cu cratimă. (Potrivit cuiva de pe avocatnet, doar între martie şi aprilie 2012 s-a deschis un rift spaţio-temporal care îţi permitea să-ţi faci nume fără cratimă, dar poate spunea prostii)

Am citit legea pe de-a-ntregul şi mi-am satisfăcut curiozitatea. Pe urmă am mai răsfoit ceva despre dinozauri pe wikipedia şi brusc, ceva a făcut clic.

Vampirul ăla cu retrocedările, îl ţineţi minte? Şi-a schimbat în 2008 numele în “Al României”.

Un nume din două cuvinte, exact ca Gigi-Vlăduţ.

Unde-i cratima?

În 2010 i-a făcut certificat de naştere juniorului botezat de Băsescu. “Al României” şi el.

Prinţii sunt mai presus de lege, Paul Al-României, sau se rezolvă şi asta cu un pachet de cafea?

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net