Utopia Balcanica

Jean Jipa de la Ogrezeni e cel mai haios jupân feudal de care n-ai auzit

Mulţi dintre voi probabil habar n-aveaţi că există comuna Ogrezeni în Vlaşca (actualmente jud. Giurgiu). Eu am auzit de ea fiindcă mai merg pe-acolo. Are o discotecă de interes local, un restaurant care se cheamă “La Morcov” şi un baraj pe Argeş, construit de-a lungul a vreo cinşpe ani, care captează o parte din apa cu care facem duş în Bucureşti.

În ’91 la Ogrezeni a avut loc un pogrom împotriva ţiganilor şi 21 de case au fost incendiate, ca să înţelegeţi mai bine spiritul locului. În perioada şi zona aia se întâmplă Gadjo dilo.

Deşi au atâta apă în jurul lor, ogrezenenii încă n-au fost atinşi de blestemele lumii moderne, canalizarea sau ţevile, şi pentru asta probabil că trebuie să-i mulţumească jupânului Jean Jipa.

Jean Jipa a devenit cvasicelebru pe internet când a afişat bannerul ăsta pe clădirea primăriei.

Sursa

Un exerciţiu curajos de autonomie locală, în ton cu mişcările din Scoţia sau Catalonia? Un pas hotărât spre descentralizarea de care avem atâta nevoie? Judecăm mai târziu. Important e că trompeta rusească Activenews likes this, că zice fuck NATO.

Într-adevăr, îţi trebuie oleacă de tupeu să-i fuţi p-ăia de la Bucureşti când eşti la 25 de kilometri de şoseaua de centură, dar hei, e 2017 şi eşti în PSD de o viaţă, practic ai o pulă de un metru.

Să nu avem neînţelegeri: Jean Jipa e în PSD de o viaţă, doar că s-a înscris abia în martie 2016. Până atunci, comuna lui fusese un bastion PDL/PNL fiindcă acolo era şi Jean Jipa. Nu ajungi la al patrulea mandat dacă nu ştii să navighezi abil bălţile tulburi ale politicii, trăgând după tine 5000 de suflete de ogrezeneni.

O privire pe pagina de facebook a lui taica Jean ne arată şi ce-l face atât de îndrăgit printre săteni.

Poza de profil a micului baron e un kitsch romantic cu Vlad Ţepeş, şi I am not shitting you, dar şi-a setat porecla “Primăria Ogrezeni”. L’état, c’est lui!

Anterior îşi pusese pă feisbuc o imagine la fel de sugestivă, cu un alt satrap celebru.

Unii săteni au murmurat, dar văd ei pe dracu când reinstaurăm noi şi iobăgia, şi comunismul. Nu-i aşa, 46% din populaţia României?

De-a lungul wallului, şi alţi emancipaţi din comună au pus întrebări retorice.

Invidie şi duşmănie. Coioţii singuratici urlă în zăvoiul Argeşului, caravana trece.

Chiar aşa, vă sună cunoscut autorul postării de mai sus?

De când e în PSD, Jean Jipa e un bun prieten al baronului Niculae “Ficăţel” Bădălău, fiu al Ogrezenilor şi protejatul lui Dragnea. Aşa o dragoste frăţească merită consfinţită cu un omagiu pios. Unul lung cât 4 mandate şi suculent ca un ficăţel.

Cui îi pasă când se ridică gunoiul la Hobaia? Am zis!

Pioşenia n-a venit din senin, ci după ce paşa de la Giurgiu i-a făcut lui Jean Jipa cu ochiul de ziua lui, arătându-i că apreciază maniera aristocratică în care îşi încheie discursurile.

O poză din Biroul Oval al Ogrezenilor şi magia e desăvârşită!

Feeling wonderful.

Mlădiţele fragede ale satului au participat şi ele la concursul de laude, trimiţându-i jupânului Jipa o misivă mişcătoare.

Ce frumos e în feuda noastră!

Sursa

Înduioşat, voievodul le-a făcut cadou copiilor un autobuz închiriat, probabil, de la Gigi Becali.

(Nu se vede în poză, dar şi numărul de înmatriculare e cu HAR.)

Sursa

Legitimaţiile le-a împărţit administratorul, un domn pe nume Mario care sprijină poza lui Jean Jipa când Jean Jipa e în vacanţă.

Mulţumim, Jean Jipa!

Şi mult succes în continuare viteazului cneaz de Ogrezeni la tribunalul din Bolintin, unde se judecă afurisitul ăla de proces pentru delapidare.

Ogrezeneni, nu uitaţi cine-i adevăratul duşman. (Nu, nu e fumatul.)

Şi cine vă apără de dânsul.

Am zis!

Restul e cârcoteală.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net