Utopia Balcanica

Dozatorul de vineri: Shot in the head in a bar in Bucharest

(V-am mai spus povestea asta, dar o reiau fiindcă am auzit iar ceva de la băieţii ăştia şi m-a podidit nostalgia.)

Acum mulţi ani eram în oraş şi am auzit o piesă.

 

Şi m-am întrebat: oare chiar a fost cineva împuşcat în cap într-o cârciumă din Bucureşti? Oare-i cronica unei aventuri pasionante, cu un celt petrecăreţ dar naiv, abandonat în mijlocul vieţii de noapte bucureştene de localnicul care-l însoţea, găsindu-şi sfârşitul în vreo speluncă din centrul vechi după ce s-a aşezat la tejghea lângă gagica cui nu trebuie? Şi, mai ales, cine dracu are pistol în Bucureşti?

Aşa că am făcut ce ştiu eu să fac: le-am scris şi i-am întrebat dacă are vreun sâmbure de adevăr balada lor.

Blood or Whiskey mi-au răspuns prompt: băi, n-am fost niciodată la Bucureşti şi habar n-avem ce-i acolo dar ne-a plăcut cum sună numele. Dacă vreţi, puteţi să vi-l faceţi imn.

Mi-au mai spus că există din anii 90 timpurii şi încă mai scot un album din când în când.

 

Ultima oară a fost în 2014. Acum sună mai puţin a irish drinking songs şi mai mult a punk vechi, gen the Clash. (= Muzică produsă în vechime de adolescenţi, cu scopul de a enerva oamenii mari. Nu sună rău în doze mici. Un fel de Şatra BENZ a ăstora care au acum 50 de ani.)

 

Dacă vă place genul, cred că puteţi să-i urmăriţi la ei pe site.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net