Utopia Balcanica

Clona de Facebook a popii din Saschiz nu e nici revoluţionară, nici făcută de el

Nu neg că mi-ar plăcea să existe un facebook separat al publicului Formula AS. Dacă eram Zuckerberg, li-l făceam eu într-un weekend, ar fi mai degrabă un act de igienă.

Aşa că am fost un pic amuzat când mi-a ajuns la urechi că un preot dintr-un coclaur de peste munţi a “programat un site care rivalizează cu reţeaua lui Zuckerberg”, tecunosc punct ro. Early adopter, am testat şi eu platforma, adăugând un strop de soroşism peisajului dezolant. Nici n-are rost să vă povestesc ce am găsit acolo.

“12 de zile în urmă.”

Cum era de aşteptat, figuri umbroase ca Tănăsescu (purtătorul de cuvânt al mitropolitului Teodosie “Şpagoveanul”) sau Capsali şi trompetele putiniste din preajma lui (Te-ai SĂTURAT de CORECTITUDINEA POLITICĂ?!) au aplaudat prompt iniţiativa popii din Saschiz, care nu e vreun popă modernizat, ci frecventează exact aceleaşi cercuri virtuale ca băieţii ăştia doi pe care i-am pomenit.

De dragul clicurilor s-au băgat în horă şi alte gazete. Chiar şi prietenii mei de la Vice au propagat mitul părintelui care “a învăţat PHP la el în chilie” şi a muncit ca un rob să-şi facă propriul facebook.

Nu văd cui ajută abordările astea bombastice. Să ne amintim doar cum duduia România de industrie, în minţile oamenilor simpli, atunci când comuniştii au reuşit să producă în anii ’80 o maşină din anii ’60. De-acolo ni se trag tot felul de complexe păguboase de superioritate care contribuie din plin la puturoşenia sistemică a acestui neam.

Oare nu e suficient că până şi popa din Saschiz recunoaşte cu jumătate de gură (în descrierea stângace a platformei sale) că nu e vreun Mozart al programării? Trebuie să vină tot Vasile să vă arate că-i doar un script kiddie care a cumpărat o clonă urâtă de facebook?

Facebookul popii din Saschiz se cheamă WoWonder – The Ultimate PHP Social Network Platform şi costă 69 de dolari pe envato.

Mai adaugi 13 dolari pentru tema grafică Wonderful, îi schimbi logoul (omului i-a luat câteva săptămâni şi dumnezeule, ce urât i-a ieşit), le urci pe amândouă pe serverul tău de 5 euro pe lună dintr-un garaj şi gata, ai obţinut Reţeaua Care O Să Dărâme Facebook™, varianta parohială.

De fapt, ştiţi ceva, ignoraţi ce am scris mai sus, barbă am, oleacă di bătaie ştiu, daţi-mi şi mie leafă de la stat şi vă programez un Ello de nu vă vedeţi.

 

* Singura chestie de care mi-e teamă e că la un moment dat o tâmpenie de-asta o să aibă succes. Sau c-o să citim direct pe vKontakte cum ne apără Volodea libertăţile ameninţate de cuckşi şi degeneraţi.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net