Utopia Balcanica

N-aţi scăpat de agenda săptămânii: 6-12 mai 2019

Luni, 6 mai

Inclusiv lansează primul podcast. Despre şpagă. La Apollo111, pe Brezoianu. Se stă de vorbă cu Sorina Pintea şi îndrăgitul doctor Chirculescu.

The Ace (Centrul vechi) are o seară săptămânală de trivia găzduită de prietenul nostru Mihai Ilioaia.

Marţi, 7 mai

În mansarda casei Filipescu-Cesianu, pe Victoriei, se stă de vorbă cu Dan Alexe despre mitologii şi identităţi.

Miercuri, 8 mai

The Wax Road (Ungheni, Rep. Moldova, blues-hard-rock) cântă la Yellow Club, în Titan.

Folk la DuDa, clubuleţul de muzici din zona Plevnei. Pentru fanii folkului. (Mi-am adus aminte un meniu de cafenea care zicea că ciocolata albă e pentru împătimiţii ciocolatei albe.)

BEAT bar umanist desface un borcan de jam de jazz.

Joi, 9 mai

Zmei3 cântă şi ei în Control. Nimeni nu se omoară după Control, dar vocea şi xilofonul romberlinezilor sunt o ocazie specială.

Macanache lansează “Legea” la Expirat. În sfârşit un cod penal cu care putem fi de acord?

OameniNecunoscuţi cântă la Have a Cigar (Dianei) – un soi de hip hop experimental. Pe terasă, cu ocazia unui burger nou în meniu sau aşa ceva.

Monica şi Marius cântă la Retro Pub. Cântece de munte şi alte evergreenuri în spiritul de cabană cu ciorbă şi Neumarkt al locului.

Sigur interesează pe cineva o trupă fioroasă de groove metal din Ucraina care cântă în Titan, la Yellow. Nup, nu ştiu ce e groove metal şi nu sunt convins că mai ştie cineva ce e Ucraina.

Vineri, 10 mai

Prietenii noştri Islaz se întorc la Retro Pub, pe Lizeanu, cu paporniţa lor de sunete phoenixo-nightluzărzo-prazo-măslinoase. Yes pls.

Veteranul Mieluţă aka Mielle Bibescu şi gypsy jazz banda lui cântă la Grădina Sticlarilor, în cartierul armenesc. Sper că nu e nevoie să vă explic de ce ăsta e un lucru bun.

Londohome primeşte încă o vizită din partea lui Gabi Ghiţă, probabil singurul imitator local al lui Tom Waits. Culmea, nu-i rău deloc.

Noite brasileira cu Mara şi Cauê la Hidden, în Floreasca.

Famyne – trupă britanică de doom-stoner-metal-psihedelico-grunge – cântă la Yellow Club. E festival de muzici ciudate în cartier, aparent.

Grupul Arhaic (un soi de folk de pădure, numele spune totul) cântă în paQue, pe Pache.

Sâmbătă, 11 mai

Tot în buza Bălţii Albe, tot la Yellow, de data asta Kite to Knowhere, melodic metal meets prog rock.

Daniel de la trupa Second Wave vine la Londohome cu un tribut Editors. Nu mai ştiam sigur ce cântă Editors, dar am ascultat orice reclamă la Orange şi mi-am adus aminte.

Silent disco de 6 ani la J’ai (adică fostul Jack). Printre alţii, vor pune muzică Brugner şi vechea noastră prietenă Gilda.

Duminică, 12 mai

O discuţie despre Revoluţie va fi sau nu va fi la Trei Beţivi, urmată, fireşte, de “A fost sau n-a fost”.

Teatru tânăr autohton (cu coloană sonoră furnizată de nişte paţani alternativi di piesti Prut) la Yellow Club.


OK, v-aţi prins, aici e o listă atent selectată de lucruri care se întâmplă în oraş sau pe internet. Dacă ai idei, vasile (a rond) utopiabalcanica punct net.

Legendă pentru evenimente:

Chiar şi eu aş ieşi din casă.

Cineva de încredere mi-a spus că merită (sau am o bănuială).

Mergi pe riscul tău, nu am suficiente informaţii.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net