Utopia Balcanica

Agenda săptămânii: 5-11 octombrie 2020

Inevitabilul s-a produs: ne întoarcem în bârlog, gata de hibernare şi de showuri online. Abia aştept să scriu “muie 2020” pe salata de boeuf de la revelion.

Nuş’ în ce măsură mai funcţionează terasele şi scenele, aşa că lista de mai jos s-ar putea să fie imprecisă. Mai bine dăm un telefon înainte.


Miercuri, 7 octombrie

Se deschide – sau ar trebui să se deschidă – o expoziţie interesantă de bandă desenată interbelică la Suţu.

Cunoscutul cobzar Simion cobzăreşte online de la Qreator. Gazda e Adi Despot.

Sergiu “Corbu” Boldor şi Sergiu Homone fac o nebunie frumoasă în cinstea amintirii lui Florian Pittiş. Online, direct din studioul Beatboy din Cluj. Dacă intru şi io să mă uit, deja vor fi trei Sergiu în această ecuaţie, ceea ce constituie o garanţie a calităţii.


Joi, 8 octombrie

The Pub organizează un concert caritabil – cu Dan Helciug, cu Ovidiu Niculescu & White Mahala, printre alţii – care va fi transmis şi online.


Vineri, 9 octombrie

Corina şi Jean Americanu cântă din alte epoci, cum au ei bunul obicei, la Manasia.


Sâmbătă, 10 octombrie

Dacă eşti în Bucureşti, Caliu şi taraful fac o punte Paganini-Clejani la Grădina Sticlarilor.

Dacă ai drum pe la Braşov (sau te lupţi acolo cu urşii de când te ştii), prietena noastră Alina Ciolcă şi proiectul ei, GRAIU, poposesc la Bastionul Artiştilor (al Ţesătorilor, mai exact). Cântece culese de la vlahii din toate colţurile Balcanilor se vor întâlni acolo cu cele mai vechi rădăcini ale bluesului afro-american.

“Totul a pornit din revelația improbabilei apropieri nu doar muzicale a trei graiuri, fiecare din lumea lui, unul niciodată numit astfel : graiul afro-american, acela al ‘blues-ului de dinaintea blues-ului’, graiul maramureșean și cel aromân fârșerotesc. De aici până la alte explorări nu a fost mult.”


Duminică, 11 octombrie

Munteanu, probabil cel mai neastâmpărat impresaro-curator de pe meleagurile noastre, nu se lasă şi pune la cale tradiţionalul Munteanu Fest, de data asta ediţia numărul 5, pur online, pă feisbuc. În sprijinul copiilor din mediul rural vor evolua pe ecranele noastre Soul Serenade (old-timey blues-jazz), We Singing Colors (indie-pop) şi mulţi alţii.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net