Utopia Balcanica

Totul până la Mitică

În toamna anului 1989, la Hramul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte, motivând că în aceeaşi zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naţionale, ar avea loc o şedinţă importantă.

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, a spus Patriarhul Daniel. (hotnews)

Ce înţeleg io din asta, cu mintea mea rudimentară, e că comunizmul ăla era OK, hai nu OK da’ cel puţin treacă-meargă, până l-a interzis într-o zi pe Mitică.

Bine de ştiut unde se poziţionează atât doamne-doamne, cât şi soborniceasca şi apostoleasca biserică în problema comunismului: ferm de partea lui Mitică.

Să am în vedere treaba asta dacă mă trezesc într-o zi comunist şi am chef să mă instalez prin fraudă şi teroare şi timp de patruj’ de ani să construiesc o domnie generală a imposturii şi ridicolului. Să o fac tiptil să nu-l perturb pe Mitică.

Am un prieten care nici măcar nu era comunist da’ i-a venit o dată să-i deporteze pe unii în Bărăgan la ciulini, pe alţii să-i pună să spargă piatră la canal până îşi dau duhul, pe câţiva să taie stuf la Periprava în şerpărie. Ei bine, unul din ăia deportaţi era Mitică. A belit pula prietenul meu. A doua zi i-a fugit pisica şi i-a căzut şi regimul.

Şi pe tine, dacă eşti mai comunist aşa, sigur te mănâncă în cur să înfometezi milioane până se bat pe gheare de pui sau aleg să fugă traversând înot un fluviu în bătaia puştii. Vezi ce faci să laşi totuşi un culoar de acces spre Mitică, să nu ţi-o iei.

Sau dacă ai vreun cumătru comunist la care ţii, dar căruia i s-a năzărit să mutileze un oraş cu buldozerul ca să construiască al doilea cel mai mare ziggurat păgân din lume, pentru numele lui dumnezeu, avertizează-l să-l ocolească pe Mitică şi totul va fi bine.

Am cunoscut o dată nişte oameni care-şi luaseră după ei în blocul urât din Pantelimon parchetul vechi de o sută de ani al casei din Uranus şi mi-au confirmat şi ei că n-ar fi fost ATÂT de rău, da’ s-au luat de Mitică aşa că mai dă-i dracu.

Chiar şi comunistul ăla din Coreea de Nord, o avea el faţă de fraierul clasei da’ se vede că a citit ceva istorie. Sigur, mai pui oamenii în situaţia de a mânca scoarţă de copac, îţi mai împuşti un unchi, mai fixezi toate radiourile pe singura frecvenţă acceptată de partid şi stat, da’ să moară ce-am pă casă, l-ai văzut vreodată să vină la Bucureşti să se urce pă dealu’ Mitropoliei să înceapă să dea din mâini că nu-l mai pupaţi pe Mitică?

Uite aşa i s-ar prăvăli castelul din cărţi de joc, lui şi tuturor celorlalţi tirani sângeroşi care ar îndrăzni să ridice un deget contra lui Mitică de la Bucureşti.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
trackback
Utopia Balcanica » De ce mi se pare că măcăne ceva în IOR
3 years ago

[…] Sau, vorba însuşi Patriarhului, comunismul era bun până l-a jignit pe sfântu Dumitru? […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net