Utopia Balcanica

Muzici din N109, un ceas de klezmer şi campionatul gusturilor. Agenda săptămânii: 21-27 noiembrie 2022

Marţi, 22 noiembrie, vecinul DENIS e în Control. O lume disperată, turbată, luată de cap, transpusă în cel mai curat garajpunk de Titan.


Miercuri, 23 noiembrie, artiştii Teatrului Evreiesc cântă cântece idiş de prin lume în scurtuţul (60 de minute) spectacol multimedia Yiddish Trotter.


Joi, 24 noiembrie, nea Vasile de la Mârşa şi taraful său cântă pruna şi pelinul la Alambik, în Mântuleasa.

Tot joi, la Expirat se vexxează veteranul Norzeatic şi Qinta Spartă.


Vineri, 25 noiembrie, dăm drumul iernii cu nişte ritmuri africane la Hidden. Cu impro-vizionarii Brie, Torsan şi Achim.


Sâmbătă, 26 noiembrie, are loc vernisajul expoziţiei Aşa, şi? a lui Adrian Popa. Pe good ol’ Baricade, după blocuri.


Iar duminică, 27 noiembrie, ca să nu fim trişti, Apollo 111 ne invită la Taximetrişti. O piesă de teatru despre – n-am văzut-o, nu ştiu dacă-i bună, poate-i bună – taximetrişti.


În rest, sigur, unii nu ne uităm la fotbal pentru că nu ne pasă de fotbal, iar alţii ne uităm da’ mai câş, pentru că stadioanele alea au fost construite cu sclavi în plin secol XXI.

Vestea bună e că, orice părere avem despre CM 2022, e un bun pretext pentru Mondialele de gastronomie, un proiect copt de Cosmin Dragomir, jurnalistul sarmalelor de pretutindeni, şi Adriana Sohodoleanu, sociologul bucătăriei româneşti.

Adriana şi Cosmin vor scrie în următoarele săptămâni despre mâncărurile-paşaport ale fiecărei ţări care bate mingea în Qatar. Va fi delicios şi săţios (presupunând că ne putem îmbuiba din poze, ca Nastratin Hogea).

Campionatul aromelor are loc pe feisbucul lui Cosmin, feisbucul Adrianei, instagramul Adrianei şi instagramul lui Cosmin. Clic.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net