Utopia Balcanica

Bluz balcanic şi beaujolais. Agenda săptămânii: 13-19 noiembrie 2023


Marţi, 14 noiembrie, la Institutul de Matematică (de pe Griviţei) se lansează cartea “Arta monumentală socialistă în România şi Republica Moldova“. Pentru toţi iubitorii artei monumentale socialiste din România şi Republica Moldova.

Tot marţi, dar mai pe seară, în Zadar cântă Neumann (of Blazzaj fame) şi Iordache (saxofonistul Sarmalelor).

Tot marţi, la Hidden are loc nişte comedie încropită pe loc de trupa Impro Fly.


Miercuri, 15 noiembrie, micăria de la Obor se îmburghezeşte până la capăt cu un DJ set sau ceva de genul.

Tot miercuri vine prietenul nostru folkist Dan Manciulea în The Pub, la Universitate.


Joi, 16 noiembrie, bardul Ovidiu Niculescu (de la White Mahala şi din filme) îşi mormăie cântecele de derbedeu la Le Croc, pe Viilor.

Tot joi, Mara şi Cauê înfruntă răcorica preţ de o seară braziliană domoală la Trei Beţivi.

Tot joi, Cri Gri Light Blues ne aşteaptă la Hidden, pe lângă Timpuri Noi care acum nu se mai cheamă Timpuri Noi.

BTW, tot joi poţi să dai pe Guerrilla după şase după-amiaza (adică să asculţi din maşină când vii extenuat din Pipera). Trupa de blues Dusty Ride, în frunte cu vocea unduitoare a Alinei, lansează o piesă nouă.

Iar la Vino a pregătit neobosita Ileana pastramă şi bojoleu.


Vineri, 17 noiembrie, blues din Bulgaria? Blues din Bulgaria. La Trei Beţivi. Şopska salata. Podul prieteniei. River of Blues.

Tot vineri, la The Pub din piaţa Universităţii poposeşte Amaro Del, o îndrăgită trupă de muzică romă şi balcanică din Serbia.

Tot vineri, în Zadar e o frumoasă cântare improvizată cu Torsan, Bălan, Juan şi Julian.

Şi tot vineri, la Retro Pub din Lizeanu cântă ŞlagărBusters. De la Gică Petrescu la Queen.


Sâmbătă, 18 noiembrie, la Hidden e un mic târg de zorzonele handmade şi cărţi second hand, organizat de Asociaţia Informală a Vocilor pentru Incluziune. Plus nişte ateliere. Hello AIVI! Hello Hidden!

Tot sâmbătă, la Retro Pub poţi să înveţi oleacă de prim ajutor. Şi mai către seară să-l asculţi pe George Sărluceanu, eco-activist şi folk-rock-fusionător.

Tot sâmbătă, e party ca peste Prut cu Radu Captari şi DJ Malagamba, într-un spaţiu de concerte nou de pe lângă Piaţa Muncii carele se cheamă nJoy (unde încă n-am fost dar mi l-a povestit Ligia).


Duminică ne hodinim. Dacă am uitat ceva, pardon.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net