Utopia Balcanica

Din County Cork în Titan cu un ocol prin viitor. Agenda săptămânii: 12-18 februarie 2024


Marţi, 13 februarie, Maneleana şi Light Orchestra – lăutărie de cameră – îşi continuă miniturneul bucureştean cu un recital la The Pub, la Universitate.


Miercuri, 14 februarie, Sex Pula Pistol se întorc din viitor cu o cantitate de NESTEMATE (care alcătuiesc albumul cu acelaşi nume) în cadrul unei ceremonii de neuitat la Expirat.

Tot miercuri, la Isha pe Vasile Lascăr e o ediţie specială, de ziua sf. Vali, a bufetului all you can eat indo-nepalez pe care îl cunoaştem şi îl îndrăgim.


Joi, 15 februarie, vine Gaye Su Akyol în Control (şi presupun că până la ora asta e sold out de trei săptămâni). Surf psihedelic de Anatolia.

Tot joi, Crossroads (Radu, Doina şi Gabriel – voce şi chitară, vioară, bodhran) ne invită la Trei Beţivi la o serată irish. Nu cred că i-am ascultat până acum, dar Irène se pricepe la chestii irlandeze şi a zis că-s buni.

Tot joi, la Zadar e o nebunie multimediatic-experimentală cu Andrei Bălan (chitară şi electronice) iar în Hidden se joacă minunaţii Torsan (fluiere) şi Achim (percuţie).


Vineri, 16 februarie, prin Zadar şi-au dat întâlnire DJ setul lui .C.C (Cristina Cazacu) şi tobele lui Juan Carlos. Disco ştrudel meets afro-balkan-jazz.

Tot vineri, serbare post-valentină cu Elvis Rromano şi ansamblul rock’n’romilor la Katz.

Tot vineri, la nJOY la Piaţa Muncii e un rave pă stil vechi cu drum’n’bass, cel puţin până spre dimineaţă, când devine ciudat.


Sâmbătă, 17 februarie, bătrânele Baricade de la Unirii (still going strong) găzduiesc o seară de metal alternativ cu trupa MBP. (Mămăligă cu Brânză şi… ăh… Parmezan? Provolone?)


Iar duminică, 18 februarie, vizuina celor Trei Beţivi aparţine pentru o seară cartierului Titan. Se proiectează documentare (“Balta Albă” a lui Silviu Munteanu a împlinit 8 ani), se stă de vorbă cu Artan, Răzvan, Iordache, Dumitrescu, Oigăn, Mircea Florian şi Victor Popescu.

Dacă nu reuşesc să ajung, pupă-mi cartierul şi din partea mea.

Tot duminică, Carlos Daniel face atmosferă cu tigaia sonoră într-un wine bar din cartierul evreiesc.


Am încălecat pe o şa.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

2 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
UrsuPolar
UrsuPolar
5 months ago

Ne auzim miercuri la SPP, ca de fiecare 14 februarie.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net