Utopia Balcanica

Mai repede cu Valea Oltului pls că avem şi anul ăsta Mera World Music Festival

Ca în fiecare an, în primul weekend din august suntem aşteptaţi la Mera, satul de lângă Cluuuj, din Kalotaszeg / Ţara Călatei, cunoscut pentru bivoli şi muzică. Acolo se întâmplă micul dar foarte inimosul Mera World Music Festival pă care nu recomand absolut nimănui să-l rateze, mai ales dacă se află deja prin părţile alea de ţară (pentru noi, cu Valea Oltului înfundată, o să fie mai greu). Cred că-i deja a noua ediţie, corectează tu dacă greşesc.

Uite aici aftermovie-ul de anul trecut.

Pentru reţeta Mera World Music Festival de anul ăsta s-au cules, ca de obicei, ingrediente din vecini şi condimente de departe. Toate picante, cum cere ceaunul. Înşir aici câteva la întâmplare:

Tárkány Művek din Budapesta, adică ansamblul cunoscutului ţambalagiu Tárkány-Kovács Bálint, care jazzifică, popează şi bluzuie ceardaşul meleagurilor sale natale. Cu cartofi sau cu csipetke, după preferinţe.

Corina Sîrghi şi improbabilul taraf al lui Shaun Williams zis Jean Americanu, care păstrează vii tangoul de acum o sută de ani, maneaua de pe casetă din Dacia 1300 a lui unchi-tu, mahalaua dinainte de asfalt, bolta de viţă de deasupra şpriţului, those are a few of my favorite things.

Bollywood Masala Orchestra (pe care poate ţi-i aminteşti de la un Balkanik de mai demult), călătorie muzicală şi coregrafică sub steguleţul de ghid al lui Rahis Barthi, unul din cei mai jmecheri ambasadori ai culturii rajasthaneze în lume.

Kale Lulugyi din Budapesta, care te vor învăţa – dacă n-o ştii deja de acasă – arta ridicatului de ţărână cu călcâiele, în buna tradiţie panonico-carpatică a jocului ţigănesc.

Şi duetul electrofolk Madela din Anzii chilieni. Şi taraful nomad Der Šenster Gob din Praga. Şi DJ Angela Blackburn din Columbia. Şi Heveder de la Sfântu Gheorghe. Şi trâmbiţele lui Bojan Krstić din Vladičin Han. Şi muzicieni din Mera şi împrejurimi. E pe site tot lineupul.

Tot acolo pe site-ul festivalului poţi să afli exact cât costă biletele, unde-i Mera, cum poţi parcurge uşor cei 13 km de la Cluj la Mera, ce se mai întâmplă la Mera, ce ai voie şi ce n-ai voie la Mera.

1-4 august, notat. Să fie cu voioşie.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net