Utopia Balcanica

Numele dracului pe toate cardurile

Victorie pentru societatea civilă!!! Aflu că, cât am fo’ eu plecat, la solicitarea mai multor ONG-uri religioase, CNAS a decis să nu inscripţioneze cuvântul “card” pe cardurile de sănătate deoarece, citit invers, devine “drac”.

Blogul nostru iubitor de adevăruri vă prezintă azi zece alte cuvinte care sunt pe punctul de a fi scoase din uz deoarece, întoarse pe dos, capătă sensuri nedorite.


1. Notarii publici nu îşi vor mai putea denumi locul de muncă notariat deoarece asociaţiile pentru protecţia animalelor se opun vehement tăierii ratonilor.

2. Ambasada Chinei solicită schimbarea denumirii de orez. Citită invers, aceasta sugerează foamete şi sărăcie, eradicate de către gloriosul Mao Tse-Tung încă de acum 50 de ani.

3. Muzica rap va trebui să se cheme altfel deoarece patronii din industria lemnului nu doresc asocierea termenului de par cu un mesaj agresiv.

4. Reprezentanţii minorităţii tătare sunt jignite de faptul că inversul lui tătar poate fi citit ca ratat, anunţând că nu mai locuiesc cu părinţii din 1241.

5. Jucătorii de futsal vor schimba voluntar numele sportului lor nu pentru că sună de cîcat, ci pentru că invers dă numele unui celebru local din Vama Veche, care e de cîcat.

6. Poliţiştii rutieri cer schimbarea denumirii de radar, dovedind că nu au înţeles nimic.

7. Restaurantele cer interzicerea termenului de trufe pentru că dacă-l citeşti invers s-a dus curului tot misterul din juru’ preţului acestor ciuperci fiţoase.

8. Chiar şi verbul “a suna” a fost contestat de un amator al jocurilor proaste de cuvinte pentru că invers sună ca curul.

9. Neonazişti de pretutindeni se plâng că oglinda lui Times este “semit”, ceea ce va afecta numeroase gazete prestigioase din întreaga lume, de la Times New Roman până la NY Times. “Ridicol. Cine a mai auzit de semiţi la New York?”, au declarat A. Sulzberger şi J. Abramson din partea celei din urmă.

10. Ion Iliescu se va numi Gheorghe pentru că Ion citit invers este “noi”, iar noi chiar nu vrem să ne asociem cu Ion Iliescu.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

8 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
sintetic
sintetic
11 years ago

Logica dreptcredincioasa a cititului in oglinda ne arate si ce este cineva care face parte din BOR.

boemul
boemul
11 years ago

beton, Vasile! :))
şi sintetic bine o zice…

kitana
kitana
11 years ago

BORatii ar trebui sa stie ca scrisul/cititul “in oglinda” sunt pagane si satanice :))))))))))

ZeceDeZero
ZeceDeZero
11 years ago

intr-o seara cand m-am foarte imbatat prietenii imi ziceau cuvinte si eu le ziceam instant in oglinda. s-ar putea ca abilitatea asta sa ma ajute sa-mi gasesc un loc de munca

cotos
cotos
11 years ago

Vai de noi :)) Asa trebuie sa schimbam intelesul tuturor cuvintelor…

Ire_levantul
Ire_levantul
11 years ago

ai uitat cuvantul “vot” … ca tot e de electorale acuma ;)

Luke
Luke
11 years ago

din partea mea pentru tot staful Corporaţiei Ortodoxe Române, un calduros şi sincer alupitegus!…

trackback
Sceptici în România -Episodul 48 - Sceptici în România
11 years ago

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net