Utopia Balcanica

Dopu’ la Grolsch şi timpu’ la creativitate

Că tot fuse vorba de cârnaţi, berea Grolsch e o bere decentă, echilibrată, care alunecă bine. Dacă eşti un prieten şi connaisseur al hameiului, Grolschu’ ţi-e familiar mai ales graţie dopului cu pârghie, cu care-i o mare bucurie să te lupţi. Acesta-i un articol cu tentă publicitară, v-aţi prins. Staţi liniştiţi, e cu bere.

Mie-mi place berea ca aliment cari se mănîncă prin a fi băut. Şi n-o judec după cum îşi construieşte imaginea. Pe româneşte, mă doare-n pix dacă un berar sau altul insinuează că bărbaţii au tendinţa să râgâie şi le place să se uite la diverse sporturi. Şi chiar mă bucur la concursuri cu breloace sub capac şi tricouri de poliester. Da’ pentru cine apreciază un brand mai fiţos, ăsta numit mai sus propune altceva faţă de tradiţionalul scărpinat în fund cu prietenii la un meci palpitant de vâjhaţ în timp ce femeia e până la cot în bulbuci de dero.


Ce fac “experimentaliştii” Grolsch anul ăsta? Zic dânşii că vor să descifreze legătura intimă dintre creativitate şi timp. Noţiuni vagi, ştiu. Important e că are loc o mare joacă în cadrul căreia 14 creaţionişti – în sensul ne-ridicol, adică 14 oameni care creează (io-l ştiu pe Ursulean, pentru el pot garanta) – stau timp de patru zile omeneşti, începând de azi, într-un ceva undeva care se cheamă Out of Time Experience Hotel şi care, deşi sună cam a tabăra Muncel 2 de acu’ şapte ani (never forget!), sunt convins că are apă curentă. Va rezulta un film din şederea lor în acest zdup experimental cu bere. Citiţi mai multe pe saitul cu pricina sau pe feisbuc.

Pe 14 mai, când scapă băieţii şi fetele din bula lor temporală, începe partea onlain a proiectului de mai sus. La asta am înţeles că putem şi noi participa, că-i cu desene şi alte şmenuri, şi cred că iese bere. Tot legat de cine-i mai tare: vâna de creator sau timpu’ neiertător. Nu e ca şi cum n-am şti cu toţii răspunsul da’ pana mea, e frumos să visezi.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net