Utopia Balcanica

Dragă cremşnit

Deci băi, rapărul puţei.

Mă înveţi pe mine că mama ar avea cratimă (mama n-are, mă-ta are) şi nici nu începi bine hipstăreala aia infectă şi pac, îţi iese pe gură un vroiam şi io închid clipu’ pentru că oricum îl deschisesem din greşeală. Dacă îl ascultam pe tot sigur mai detectam nişte perle.

Cât de fail frăţică. Să cânţi vroiam e de o mie de ori mai naşpa decât să scrii măta, că pute şi când deschizi gura, nu numai când stai pe mess cu rapării tăi şi vorbiţi despre ce panseu adânc a mai scos Chirilă pe blog, pentru că sunteţi niştetelectuali.


Fiţi mă rapări rezonabili, cântaţi frate despre vodcă cu Diazepam şi despre cum vine garda să te lege. Din cauza cârnaţilor ca voi, care vă haladiţi aiurea (expresie pe care voi ar trebui s-o folosiţi, nu io, că eu n-am crescut într-un cartier), nu mai ascult io muzică de-asta.

Când, o, când au să mă audă şi pe mine rapării?

P.S. Uneori se întâmplă să fiu de acord cu pitici gratis.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

24 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
George
George
11 years ago

Rap cu banjo, asta nu mai auzisem…

bezbojnicul
bezbojnicul
11 years ago

Pt orădeni:

“Dragă cremeş…”

Serbet
Serbet
11 years ago

Da ba. Aia sunt snobi, nu tu. Snobule.

MrEdgar
MrEdgar
11 years ago

Ukulele, absolut. Also, this is new to me. Quid the fuck?

George
George
11 years ago

@Vasile, m-a luat gura pe dinainte. Si totusi, noi nu suntem in Hawaii.

bezbojnicul
bezbojnicul
11 years ago

@Vasile

E aceeaşi Mărie, cu altă etimologie

trackback
Ovidiu Eftimie » Răzbunarea lui Grammar Nazi
11 years ago

[…] Chiar din primele versuri, când o ia cu “vroiam”. […]

Roxa
Roxa
11 years ago

Pentru unguri: “Draga kremes” :))

ZeceDeZero
ZeceDeZero
11 years ago

mie nu-mi place cum suna “voiam”, dar pot sa spun sincer ca mi se rupe de campaniile astea care ma invata cum e corect sa vorbesc. poate asta e bine si inseamna ca nu mi se adreseaza mie. stiu ca “vroiam” e gresit. stiu ca propozitia se incepe cu litera mare. internetul ma face sa scriu asa. sunt naspa.
muzica asta e din ce in ce mai amuzanta. am vrut sa zic cel putin la noi, dar si rapării americani incep s-o ia razna in ultimul timp. krem inca se tine binisor, n-are excese de nebunie/vedetism. imi place sloganul ala cu “mama nu are cratima, ma-ta are”.

internaut
internaut
11 years ago

Argumentare culeasă de “pă net” la care subscriu:

O temă care este foarte prezentă în mesajele primite la DEX online este legată de corectitudinea formei din titlu. Există două largi curente în aceste întrebări/argumentări:
* nu există verbul a vroi, deci forma este greșită deci trebuie să fie folosite formele corecte voiam și vream (într-o silabă!) și respectiv
* este o formă foarte des folosită (mult mai des întîlnită decît contracandidatele voiam sau vream), deci uzul trebuie să se impună.
Ca de obicei, deocamdată adevărul este la mijloc! Alternanța acesta există de cînd lumea (vorba vine, aici vorbim numai de izvoarele scrise ale limbii române), inclusiv ale unor autori celebri: Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Ion Barbu, Gib Mihăescu, Tudor Arghezi (în unele opere alternanța voiam/vroiam existînd la cîteva paragrafe distanță).
Este evident că problematica aceasta a neliniștit generații de lingviști, însă, din păcate, îmi lipsesc sursele mai vechi de secolul trecut! În ordine cronologică: Gramatica Academiei (ed. II, 1966) prezintă la §278 paradigmele „împletite” ale verbelor a voi și a vrea și încheie paragraful cu observația:
„Nu trebuie folosite formele […] hibride rezultate din contaminarea formelor verbului a vrea cu cele ale verbului a voi. Numai forma vroiam, formată în același fel, este admisă în limba literară.”
Mai departe, în extraordinarul Dictionnaire morphologique de la langue roumaine, în 1981, se trece la un nivel superior: forma a vroi fiind atestată. Totuși, avînd în vedere faptul că acest dicționar atestă toate formele (inclusiv cele greșite, noutate în materie pentru limba română), putem să considerăm că „nu se pune”! Totuși DEX-ul (edițiile 1996 și 1998) pune varianta a vroi în lista de intrări.
Ultima lucrare de acest fel care încearcă să tranșeze problema, Gramatica Limbii Române (2005), susține tocmai contrariul față de precedenta gramatică „oficială”, formele de acest tip considerîndu-se incorecte:
„În uzul neliterar, apar frecvent formele de imperfect vroiam, vroiai, forme imperfecte actualizînd o nouă variantă de radical: vro-.”
Sigur, nu e foarte clar de ce se folosește verbul a actualiza, deoarece această formă a fost tot timpul actuală, dar probabil pare un pic mai științific (să nu se creadă că aș avea ceva cu GLR, ba dimpotrivă, însă această exprimare chiar e un pic suspectă). În orice caz, pare lipsit de profesionalism ca o gramatică să se ocupe de realizări particulare ale cuvintelor și nu de reguli generale (dar aici ajungem să purtăm altă discuție), realizările particulare fiind de competența normelor de tip DOOM sau Îndreptar.
În fine, din DOOM2 (ca lucrare normativă) lipsește această informație, din păcate. Poate pe principiul: „ce nu e în DOOM2, nu există!”, am putea trage concluzia că nu se admite forma vroiam, însă acestă argumentație nu ar fi tocmai logică. În opoziție, Tezaurul limbii române trimite pe a vroi la forma (corectă) a vrea, unde a vroi este considerat o variantă (nu se spune dacă este acceptată sau nu, cert este că este folosită, deci consemnată în dicționar) a acestuia.
Înainte de a încheia trebuie să acceptăm că nu putem oferi un răspuns tranșant cetățeanului turmentat care se întreabă dacă vroiam e corect sau nu. Atît timp cît există atestări de ce puțin 100 de ani, o largă majoritate îl folosește și nu există un argument coerent împotriva folosirii lui, cred că vroiam poate fi folosită fără să ne întrebăm dacă intelectualul mediu din București ar face așa ceva…

Nu, a spune “vroiam” nu poate fi de o mie de ori mai nașpa decât să scrii “măta”.

Dorin
Dorin
11 years ago
ggl
ggl
11 years ago

Ala nu-i rap, e brainwash radio muzak care nici nu merită atenţie, deşi dacă-l evde careva pe individ pe stradă nu mi-ar displace deloc să-i spargă faţa.

Am fost la mare cu autocarul şi numai căcaturi dinastea am auzit în mod repetat. Cred că ăia de la Pro(st)FM au o listă cu zece-cinşpe piese dinastea şi le tot bagă pe random. Ar trebui scoşi înafara legii pentru că umplu aiurea spaţiul de emisie cu asemenea porcării.

georgelrupebuci
georgelrupebuci
11 years ago

sugem niste pule de pitici,vasile? sugem.

Alin
Alin
11 years ago

@internaut No bine. Dar problema, din punctul meu de vedere, e că dacă faci melodie de grammar-nazi, fii domne’ grammar-nazi până la capăt. Altfel ce naiba facem?

Ondine
Ondine
11 years ago

Grammar-nazismul de la College Humor ramane epic… http://www.youtube.com/watch?v=N4vf8N6GpdM

a
a
11 years ago

Sa fim echidistanti, mon cher.
Asa, ca Rodica Zafiu
http://www.romlit.ro/vroiam

Buciuma
Buciuma
11 years ago

Se numește labă în cerc și ca oameni de internet ar trebui să știți despre ea.

Vlad
Vlad
11 years ago

Tre’ sa recunosc, rap-ul romanesc parca era mai amuzant cand nu incerca sa educe pe nimeni si dumnezeu era baiat de carter…
http://www.youtube.com/watch?v=F2dZcGPmcGo

Luke
Luke
11 years ago

da io nu pricep care-i lipeala cu cremeşu!
păi voi nu ştiţi, dar e prăjitura mea preferată, să nu vă prind că vă mai legaţi de ea.. da?!? ia uite la ei!

trackback
Avantajul anturajului
10 years ago

[…] de exemplu, sunt coleg cu Vasile, tipul care a aruncat în derizoriu, în primă fază, drăguţa melodie cu mă-ta are cratimă. Şi-apoi sunt coleg că Ionuţ, care […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net