Utopia Balcanica

Mic dicţionar de tachinat nevasta la telefon

Te-a cicălit că te-ai lungit aseară la şpriţuri? În sfârşit poţi să te răzbuni dându-i palpitaţii! Tot ce trebe’ e să fii niţel mai laconic când sună să te întrebe ce faci. Pentru senzaţii tari, insistă şi nu explica. Uite un scurt îndrumar pentru cele mai comune situaţii.

8. Finul degustător

În loc să spui…
În seara asta îmi frig nişte cotlete. Sper să mai fie bune, le-am luat la juma’ de preţ că expirau mâine. De la Mega Image-ul de pe Mătăsari, de unde am cumpărat o caserolă de ciuperci pleurotus mai demult, din care am mâncat o săptămână întreagă.

…spune:
În seara asta gust din plăcerile cărnii. Sper să nu fac vreo boală, că am luat de-alea ieftine. Dap, le-am luat de pe Mătăsari, de unde am luat şi ciuperci, pfoai ce greu am scăpat de ele.

7. Jucătorul adevărat

În loc să spui…
Sunt cu prietenii mei cei mai buni (pe care îi suspectez că joacă mai bine decât mine) la un Monopoly, tocmai a trebuit să dau înapoi casa pe care o făcusem în Park Place.

…spune:
Sunt la jocuri de noroc cu nişte băieţi suspecţi şi tocmai am pierdut casa.

6. Pasionatul de igienă

În loc să spui…
Cobor să duc gunoiul. Toate caserolele alea goale îmi amintesc cu drag de tăiţeii vietnamezi pe care i-am mâncat împreună dar uneori chiar şi un bărbat îşi dă seama că găleata e plină şi trebuie dusă la ghenă, ca să poată fi umplută iar. Nu mă mai suna tu, te sun eu, că am minute.

…spune:
M-am hotărât să las totul în urmă. Avem amintiri frumoase împreună dar uneori un bărbat simte nevoia să o ia de la capăt. Să nu mă mai suni.

5. Sociabilul

În loc să spui…
Cât ai fost plecată am făcut în sfârşit cunoştinţă cu vecinul de scară, un pensionar foarte amabil. Ne-a pus o vorbă bună la administrator şi în sfârşit a venit cineva să scoată aerul din calorifere.

…spune:
Ştii, cât ai fost plecată am cunoscut pe cineva şi s-au întâmplat anumite lucruri.

4. Vajnicul gospodar, cel atent cu sănătatea

În loc să spui…
Sunt rupt de oboseală. Tocmai am tuns toată iarba, se făcuse de juma’ de metru. Ca să nu mai zic că sunt puţin răcit, am luat un Nurofen şi am făcut inhalaţii cu aburi.

…spune:
Sunt rupt! De la iarbă. Ca să nu mai zic de pastile. Am tras şi pe nas.

3. Bărbatul de carieră

În loc să spui…
O secretară de la mine din firmă aşteaptă o fetiţă. S-ar putea foarte curând să fie secretara mea, şeful zice că mă promovează! Nu vreau să te superi că îţi zic abia acum, voiam să fiu sigur, ştii cum sunt şefii.

…spune:
O secretară de la mine din firmă aşteaptă o fetiţă. Nu vreau să te superi, dar s-ar putea să fie a mea. Şeful zice să eliberez biroul mâine.

2. Corporatistul vesel

În loc să spui…
Bună, iubito! Uite, fumez o ţigară pe balcon cu colegii, la birou e aşa de cald! Mai devreme am reuşit să-i fur lu’ Gigi de la contabilitate un zâmbet, în sfârşit am spus un banc la care s-a prins şi el.

…spune:
Bună, iubito! Uite, sunt la răcoare, înconjurat de bărbaţi transpiraţi. Pe scurt: am furat de la un coleg, s-a prins.

1. Omul bun la toate, care ştie argou

În loc să spui…
Profit de faptul că nu eşti aici ca să-l duc pe fiul nostru să vadă ecluza Herăstrău-Floreasca. Dup-aia merg cu căţelul la veterinara noastră originară din Africa. Pe urmă cumpăr nişte salam şi poate trec pe la soră-ta, se plânge că i-a intrat o omidă între două piese de mobilier şi îi e silă să bage mâna după ea.

…spune:
Profit de faptul că nu eşti aici ca să duc pionierul la ecluză. Dup-aia merg cu bălosul la neagră, dau cu salamu-n traistă şi poate trec şi pe la soră-ta să-i bag mâna la omidă.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net