Utopia Balcanica

Epopeea textului furat continuă! La noi, nu numai munţii aur poartă

Hai să vă spun o poveste.

Ştiţi voi, apropo de monarhie şi alte concepte fosile, la orice curte medievală era un bufon care îndruga cîcaturi. Uneori, musafirii râdeau de făceau şuşu pe ei; alţii se mai şi supărau când erau luaţi în vizor, dar nimeni nu îl lua în serios pentru că, în pana mea, era bufonul, avea căciulă cu ciucuri şi pantofi cu cioc, ştiai clar că tot ce zice e rodul unei minţi răsucite şi nu are legătură cu realitatea decât aşa, pe după două garduri.

Ei, şi vine la curte boier Belivacă (într-un acces de prostie sau rea intenţie) şi aude o glumă a bufonului, nuş’, să zicem “Baba Novac are un tatuaj cu forţa Dinamo pe penis”. Apoi iese în piaţa publică şi începe să urle din toţi rărunchii: “Lume, lume! Baba Novac şi-a scris forţa Dinamo pe peniiiis!”.

Nup, nu urlă “A zis bufonul că Baba Novac şi-a scris forţa Dinamo pe penis”, că dacă urlă aşa, nu se uită nimeni în gura lui, până la urmă toţi ştiu cu ce se ocupă bufonul. Nu! El urlă despre penisul lui Baba Novac de parcă l-ar fi văzut cu gura lui, şi toţi steliştii şi rapidiştii de pe moşie îşi ies din minţi. Cum, tocmai Baba Novac, haiducul nostru preferat? Şi îi ard efigia în piaţa publică. N-are cum să fie o glumă! Boier Belivacă e un om de vază, nu se ocupă cu bufonerii.

În zilele noastre, Cotidianul, fantoma unui fost ziar de mare tiraj, fură de pe un sait consacrat un text satiric, o ştire inventată, o operă de ficţiune care va să zică, şi îl dă pe interneţ fără linc, fără nimic. În opera de ficţiune cu pricina, strălucitorul patriarh Daniel face mişto de coroana regelui Cioabă jr., zicând că-i de tinichea.

Regele Cioabă jr. se face foc şi pară pe patriarhul Daniel că a zis ce-a zis, “că nu e pamflet, că am văzut în Cotidianul”. Că dacă-l vedea la locul lui firesc, în TNR, unde sus scrie umor şi jos scrie că tot textu-i băşcălie, mustăcea un pic şi pe urmă îşi vedea de socotelile lui de rege, cum ar fi să deţină aur.

Dar nu, Cotidianul e sait serios, iar acum domnul Cioabă e şucărit şi-l ameninţă pe omologul său ortodox că-l dă în judecată pentru crima de lezmajestate and stuff, cum se cuvine între nobili de aşa mare rang.

Sau cel puţin aşa a susţinut în ceea ce pare a fi un ziar local din Sibiu, de unde i-au citat spusele toţi gorniştii din presa mainstream.

Încotro duci lumea asta, Cotidianule, cu şuşanelele tale lipsite de etică? Uite ce-ai făcut!

Ai întors doi oameni în costume de Halloween unul împotriva altuia.

gandalf_goblinking

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net