Utopia Balcanica

Ce interesant! Am fost un profet al săracilor cu duhul

stampŞi ca să nu ziceţi că n-am fost răutăcios şi după alegeri, hai să vă povestesc o poveste care a avut loc ieri, la muncă.

350.000 buletine de vot anulate, spun ştirile.

Ăştia-s ăia care au scris “pula”, că sunt supăraţi pe politicieni, zice cineva. (Pentru că-s abia trezit, nu mai ştiu exact cu care dintre distinşii mei colegi discutam.)

Cu tot respectul, monşer! (nu vorbim cu monşer în redacţie, dar vorba vine), îi răspund conlucrătorului meu. Eu nu cred că ăia care s-au obosit să meargă la vot şi-au anulat votul că voiau ei. Eu cred că majoritatea sunt pur şi simplu analfabeţi verbal, săraci cu duhul, crustacee bipede sau cum s-o clasifica un om care NU ŞTIE să respecte o instrucţiune simplă. Şi doar şi-au stricat buletinele de vot (pe care le au fiindcă părerea lor e valoroasă pentru democraţie), votând aiurea.

Colegul meu a continuat să susţină că tre’ să fie totuşi destul de mulţi şi ăia care au desenat faluşi şi urări de Crăciun pe buletinul de vot pentru că-s uniţi şi salvează, sau pur şi simplu pentru că-s neîmpăcaţi cu sistemul.

Atunci eu am insistat în judecata mea antropologică. Dacă mă duc, îi zic colegului. Îmi dreg vocea. Dacă mă duc într-o zonă rurală şi găsesc un român şi-i spun “poftim o ştampilă, trebuie să iei această foaie cu pătrăţele, să-l găseşti pe ăla care seamănă cu găleata primită cadou şi să ştampilezi O DATĂ, ÎN PĂTRĂŢEL, nu pe lângă el şi nici de mai multe ori”, sunt şanse ca românul să ştampileze tot de 4 ori. Sau pe lângă pătrăţel. Sau cu capătul celălalt. Sau din greşeală pe mânecă. Sau să mănânce ştampila, sau să şi-o bage în nas şi să plece cu ea şi s-o strănute 3 zile mai târziu într-un maxi-taxi.

(Recunosc, n-aveam dovezi. Numai experienţa mea de om care vede alţi oameni aproape zilnic. Nu susţii o ipoteză cu anecdote, ştiu. Căcat, m-am avântat. Aia e.)

Dada!, spun, eu nutresc convingerea fermă că cel puţin două treimi dintre buletinele anulate aparţineau unor oameni atât de idioţi încât nu pot urma O INSTRUCŢIUNE.

Schimbăm subiectul. Eu rămân convins, redacţia rămâne sceptică.

Pe urmă vine Ponta şi ne zice că 200.000 de buletine au fost anulate fiindcă erau ştampilate şi pe PSD şi pe Mircea Diaconu.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

10 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Buciuman
Buciuman
9 years ago

Mama, Vasile, nu erai asa de conservator? Ce s-a intamplat cu tine? Era o vreme cand erai bucuros sa desenezi falusi pe toti politicienii. In fine, ca sa iti raspund la obiect, nu numarul absolut este o indicatie ca buletinele s-au anulat voit, ci dublarea numarului fata de anul trecut.

eftimie
eftimie
9 years ago

Vasile, Victor Ponta spune multe, inclusiv că are un masterat pe lângă doctoratul ăla ”pe bune”

Vasile
Vasile
9 years ago

@Buciuman mă bucur în continuare să desenezi faluşi pe politicieni, am devenit doar foarte arogant şi cred acum că nu toată lumea e în stare să deseneze faluşi.

@ef Da, dar o fi avut şi el un moment onest cînd a spus despre 200.000 de susţinători PSD că-s inapţi

garcea
garcea
9 years ago

Falusi? nu! doar o pula

Vasile
Vasile
9 years ago

(evident, nu cred că are vreo probă în acest sens. Doar că confuzia psd-md mi se cea mai plauzibilă explicaţie pentru numărul mai mare de voturi nule decît la parlamentare, cînd a fost şi mai mare prezenţa)

garcea
garcea
9 years ago

deci culmea trollajului deci: la urmatoarele alegeri sa faci piercinguri la pulile pe care le deseneaza Vasile pe buletinu´de vot.

Vasile
Vasile
9 years ago

Lăsînd pulile la o parte, serios, trebe’ să îmi pot face partid mai uşor, şi trebe’ să introducă ăştia în buletinele de vot şi varianta “Pula” (sau un echivalent mai diplomat). What do?

garcea
garcea
9 years ago

plm barba ai..baga si tu o lalaiala “raiz laik a penis” macar imn sa ai. Porma faci concurs pe site si propunerea care´ti place aia e, io usor lipsit de inspiratie o bag pe aia cu partidu´uzbecilor latifundiar agronomi.

ggl
ggl
9 years ago

Electoratul european sau a trolat la maxim alegerile astea, sau au mers la vot doar tâmpiţi.

trackback
Interviul saptamanii - Claudia Ene - Generatia Happy a Teatrului | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE
9 years ago

[…] Ene: Frecventez Utopia Balcanică, Times New Roman, Skirt Bike şi Revista de Povestiri cel mai mult. Le urmăresc de mult […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net