Utopia Balcanica

Ce interesant! Am fost un profet al săracilor cu duhul

stampŞi ca să nu ziceţi că n-am fost răutăcios şi după alegeri, hai să vă povestesc o poveste care a avut loc ieri, la muncă.

350.000 buletine de vot anulate, spun ştirile.

Ăştia-s ăia care au scris “pula”, că sunt supăraţi pe politicieni, zice cineva. (Pentru că-s abia trezit, nu mai ştiu exact cu care dintre distinşii mei colegi discutam.)

Cu tot respectul, monşer! (nu vorbim cu monşer în redacţie, dar vorba vine), îi răspund conlucrătorului meu. Eu nu cred că ăia care s-au obosit să meargă la vot şi-au anulat votul că voiau ei. Eu cred că majoritatea sunt pur şi simplu analfabeţi verbal, săraci cu duhul, crustacee bipede sau cum s-o clasifica un om care NU ŞTIE să respecte o instrucţiune simplă. Şi doar şi-au stricat buletinele de vot (pe care le au fiindcă părerea lor e valoroasă pentru democraţie), votând aiurea.

Colegul meu a continuat să susţină că tre’ să fie totuşi destul de mulţi şi ăia care au desenat faluşi şi urări de Crăciun pe buletinul de vot pentru că-s uniţi şi salvează, sau pur şi simplu pentru că-s neîmpăcaţi cu sistemul.

Atunci eu am insistat în judecata mea antropologică. Dacă mă duc, îi zic colegului. Îmi dreg vocea. Dacă mă duc într-o zonă rurală şi găsesc un român şi-i spun “poftim o ştampilă, trebuie să iei această foaie cu pătrăţele, să-l găseşti pe ăla care seamănă cu găleata primită cadou şi să ştampilezi O DATĂ, ÎN PĂTRĂŢEL, nu pe lângă el şi nici de mai multe ori”, sunt şanse ca românul să ştampileze tot de 4 ori. Sau pe lângă pătrăţel. Sau cu capătul celălalt. Sau din greşeală pe mânecă. Sau să mănânce ştampila, sau să şi-o bage în nas şi să plece cu ea şi s-o strănute 3 zile mai târziu într-un maxi-taxi.

(Recunosc, n-aveam dovezi. Numai experienţa mea de om care vede alţi oameni aproape zilnic. Nu susţii o ipoteză cu anecdote, ştiu. Căcat, m-am avântat. Aia e.)

Dada!, spun, eu nutresc convingerea fermă că cel puţin două treimi dintre buletinele anulate aparţineau unor oameni atât de idioţi încât nu pot urma O INSTRUCŢIUNE.

Schimbăm subiectul. Eu rămân convins, redacţia rămâne sceptică.

Pe urmă vine Ponta şi ne zice că 200.000 de buletine au fost anulate fiindcă erau ştampilate şi pe PSD şi pe Mircea Diaconu.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net