Utopia Balcanica

Hawking şi Sorin fac un gheşeft

oprescumicHawking venise la curtea lui Sorin să-l consilieze privind o autostradă suspendată, dar care să fie invers, adică cu carosabilul în jos, şi maşinile care circulă pe ea să stea lipite cumva de caldarâm. Lui Sorin i se părea cea mai rezonabilă chestie care putea fi făcută cu banii. Doar n-o să termine săpătura aia nenorocită de pe Rebreanu, care face Lidlul să fie atât de aproape, dar atât de departe.

Pentru lipitul maşinilor de anti-autostradă, Sorin hotărâse să-i oblige pe bucureşteni să-şi cumpere cauciucuri cu ventuze, dar Hawking încerca să-şi marketeze roata antigravitaţională pe bază de bozoni.

Într-un final ajunseseră la un compromis: cauciucuri cu lamele care exploatează forţa van der Waals, ca şopârla gecko. Sorin avea un văr care ştia să înmulţească şopârle gecko, iar Hawking urma să cumpere o mică întreprindere de forţă van der Waals la Paşcani.

– Pe Mercador, un gecko se vinde cu un milion, iar pentru un cauciuc îţi trebuie vreo 60 de exemplare, calcula Hawking de zor pe un ecran plutitor.

– O să ne umplem de lovele, hăhăi Sorin.

– Într-adevăr, urmează să ne amplificăm pecunia, îi răspunse metalic Hawking. Cei doi ciocniră un pahar de Moët de holograma unui alt pahar de Moët, conectată direct la ganglionul şampaniei din hipotalamus.

După o serie de alte ciocnete şi clinchete distribuite omogen pe axa nopţii, lui Sorin îi atârna buza de jos iar lui Hawking i se descentrase o roată şi bâzâia periodic, ca un sughiţ.

– Ştii, Sorine, despre – bzz – teoria multiversului?

– Dacă nu-i în Guinness Book, nu există, fonfăi Sorin, împingându-şi un ochi înapoi în craniu.

– Deci stai să-ţi explic, Sorine, stai să-ţi – bzz – Teoria asta spune că cică…

Ochiul făcu “flup” şi intră la locul lui, iar Sorin îl fixa pe Hawking cu el, dar şi cu celălalt.

– Că cică există un univers unde Drumul Taberei are metrou.

– Măi, ai grijă cu chestii de-astea, se încruntă edilul.

– Numai că e în estul oraşului – bzz – şi se cheamă Titan.

Nu se ştie dacă piuiturile care au urmat erau hohote de râs sau fiindcă trebuia schimbată bateria, dar şi Sorin zâmbea complice, semn că i-a venit o idee.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net