Utopia Balcanica

Uite cine vine să cânte la Balkanik! Festival 2015

A ieşit afişul cu lineupul de anul ăsta! Încă n-avem manele, dar avem klezmer – deşi am fost păcălit de zvonul că voi asculta o formaţie autohtonă de klezmer şi nu e aşa.


afisbalkanik

Dar e Amsterdam Klezmer Band, una dintre cele mai interesante formaţii de gen din Europa. Cu vocea inconfundabilă a lui Alec Kopyt din Odessa.

Îhî, AKB de ziua mea! Când te gândeşti că azi am găsit şi 50 de lei în nişte pantaloni de astă vară. Unii oameni s-au născut cu tot bulanul din lume.

După succesul de anul trecut revine şi Shantel. Ăsta n-are cum să fie decât un lucru grozav. (Poate se rezolvă cumva şi problema prafului, să putem sări în voie?)

Fanfare Ciocârlia nu necesită nici ei cine ştie ce introducere.

Ivo Papasov e cel mai sculă muzicant de nunţi din Bulgaria.

Despre Kočani Orkestar din Macedonia aţi auzit câte ceva măcar din Borat.

Lemon Bucket Orchestra e o trupă de jazz-klezmer-gypsy-fuziune din Toronto care s-a născut într-un restaurant vietnamez şi a ajuns la ştiri când a cântat într-un avion întârziat în drum spre Balkanik!ul de acu’ trei ani.

Iar Kalyi Jag e un taraf vechi şi celebru înfiinţat la Budapesta de nişte ţigani originari din Satu Mare.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net