Utopia Balcanica

Ce îmi place să cred că s-a întâmplat acasă la casa regală

Îmi place să cred că Nicolae Medforth-Mills e un băiat cu capul pe umeri.

Într-o seară ceţoasă de vineri, menajera îl întâmpină pe coridoarele palatului şi-i înmânează un bilet de la bunică-sa:

“Ţuţu, pune-ţi peruca şi medaliile, trebuie să-l duci mâine pe bunicul la balul mascat al marchizului de Hodensack, are de discutat sumedenie de trebi monarhiste cu prinţul Philips von Blaupunkt.”

“O să fie acolo şi arhiducesa de Salsiccia-Polenta *wink wink*. Ştiu că are hemofilie şi 3 urechi, dar cândva trebuie să-şi găsească şi alteţa dumitale princiară o pereche, căci doar nu iaste pederast! Să-ţi iei un pulovăr, o să fie răcoare seara.”

OK, asta era picătura care i-a umplut paharul rezonabil de tânărului Nicolae. Băuse şi o bere, era un pic înfierbântat. Răspunde printr-un alt bilet scris de mână:

“Lăsaţi-mă în pace. Am 30 de ani, în pizda mă-sii. M-am săturat de toată schizofrenia asta cu ‘casa regală’. Nu mai vreau să mă arate lumea cu degetul pe stradă din pricina fanteziilor voastre şi ale prietenilor voştri ciudaţi. Plec. Pentru binele lui tataie, du-l la un azil.”

* * *

Auzind acestea, bătrânul Mihai îi face semn pajului imaginar să oprească pentru o clipă masajul imaginar cu Carmol, se încruntă, îşi agită bastonul către un duşman imaginar şi scoate un fel de muget. Cei care îl cunoşteau îndeaproape ştiau exact ce vrea să zică:

– Obrăthnicătuhă! O thă te thcot din Catha Hegală! Te abdic de – nu – te – vedhi – …

Pe urmă, capul încruntat i se prăvăleşte pe un umăr, sforăind audibil.

(Nicolae va fi foarte bucuros să afle că a fost dezmoştenit. Va fi, în sfârşit, liber. Va putea ieşi la o bere cu prietenii lui şi le va putea zice: bă, am râs, am glumit da’ care mă mai strigă “prinţu’ României”, îi dau o smetie. Habar n-aveţi prin ce am trecut cu nebunii ăia.)

Între timp, trăgând cu urechea de după perdea, Radu Duda îşi freacă mâinile de bucurie că va primi el peruca şi medaliile ca să se ducă la balul mascat. “Muhaha! Geamănul meu secret, Tăriceanu, o să plesnească de invidie.”

* * *

Celorlalţi 7 miliarde de oameni de pe planetă nu poate să le pese mai puţin.

Asta, bineînţeles, în cazul în care mişcarea supărată prin aer a bastonului regal nu a stârnit, prin cine ştie ce lanţ improbabil de cauzalităţi, pe lângă un fâlfâit ritmic al buzelor lui Gâdea, şi un taifun undeva în Zululandia.

grampa_simpson

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net