Utopia Balcanica

Billy Joe în cartier cu ciulini şi coioţi

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar pe lângă fumatul în spaţiu închis, whisky, barzii ruşi şi manele, una dintre marile mele plăceri vinovate e să ascult country în boxe în timp ce vecinii dau la bormaşină. Atunci îmi închipui că Balta Albă e o ţarină din aia nesfârşită de la graniţa cu Mexicul, unde urlă coioţii şi se dau de-a dura ciulinii, şi că îmi leg steagul sudist de gât şi revolverul la brâu şi mă sui pe un cal semisălbatic şi galopez, cu pletele în vânt, până la scara de alături (sau de unde vine zgomotul ăla infernal) şi le dărâm uşa şi le arăt ce înseamnă să dai la bormaşină în blocu’ care nu trebuie.

Pe urmă îmi aduc aminte că toate cele de mai sus sunt imposibile fiindcă mie mi-e frică de cai.

Probabil că lui Billy Joe Shaver, unul dintre poeţii genului outlaw country, nu-i e frică de cai. Nu ştiu multe despre viaţa lui, dar ştiu că îi lipsesc trei degete, a făcut odată un infarct pe scenă şi acum vreo cinci ani a împuşcat un om în faţă, în uşa unui local care se cheamă Papa Joe’s Saloon.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net