Utopia Balcanica

Cine-i pe afiş la Balkanik! Festival 2016

Cumva în spiritul Outernational Days, îndrăgitul nostru festival Balkanik! (9-11 septembrie la grădina Uranus) traversează şi el un pic până în Orient anul ăsta.

afis_balkanik

Pe lângă nume familiare ca Taraful Haiducilor din Clejani & Kočani orkestar (mă rog, ambele laolaltă sub umbrela Band of Gypsies) sau Cümbüş Cemaat, pe afişul proaspăt dezvăluit îi găsim pe:

Omar Souleyman, un foarte prolific – şi foarte piratat – manelist de nunţi din Levant, care s-a refugiat la un moment dat în Turcia şi a devenit, cât ai clipi, vedetă internaţională. Puteţi citi despre el şi în the Guardian.

 

Orange Blossom, o formaţie de trip hop cu influenţe orientale, înfiinţată în anii 90 la Nantes. Trupa n-a scos o grămadă de discuri şi a trecut prin câteva schimbări importante de lineup înainte de ultimul album. Under the Shade of Violets e înregistrat cu răvăşitoarea vocalistă Hend Ahmed, pe care percuţionistul Carlos Robles Arenas a descoperit-o undeva în Egipt.

 

Antwerp Gypsy Ska Orchestra, nişte flăcăi flamanzi pe care-i urmăresc de când au venit prima oară în România, în 2011. Atunci au scos şi un album în care l-au diss-uit pe Shantel (“I don’t wanna be no Disko boy”).

De atunci încoace n-au ajuns la notorietatea neamţului, dar asta nu înseamnă că nu putem să le apreciem noi împletitura plină de energie de ska tâmpiţel şi folclor ţigănesc. (Vin şi la Bucovina Rock Castle, la Suceava, pe 20 august.)

Ah, şi the amazing Bollywood Masala Orchestra of India, care e exact ce spune că e.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net