Utopia Balcanica

Cel mai bun şorţ de bucătar e tot treningul cu 3 dungi

Io mă uit foarte rar la vloguri. Ştiu că există unele foarte haioase, dar numa’ din an în paşti reuşesc să acumulez suficientă răbdare ca să mă uit la oameni vorbind. Dă-mi, frate, scenariul, că îmi ia de 7 ori mai puţin să-l citesc decât îţi ia ţie să-l reciţi.

Aceeaşi formă bizară de ADHD mă împiedică de obicei să mă uit la standup sau la late night show-uri. Naşpa de mine.

Vlogurile cu mâncare sunt un caz special. Nu prea îţi lasă gura apă cititul despre un crustaceu zemos sau o piftie usturoiată. Orice input senzorial e binevenit!

În contextul ăsta, un prieten binevoitor mi-a trântit pe la începutul lunii un link către Cooking with Boris. (Boris de pe youtube e un gagiu de etnie ambiguă într-un trening tradiţional Adidas. Nu-l văzusem decât învăţându-ne să ne chircim ca nişte gopnici, şi cum genunchii nu sunt punctul meu forte, l-am ignorat.)

Atunci când nu joacă jocuri tembele, Boris găteşte cu lejeritate o grămadă de haleală est-europeană: de la şaşlîc, pelmeni, cotlete (chiftelele moldovenilor), borş de sfeclă şi sarmale până la compot, găluşte cu prune şi o formă aproape potabilă de cvas.

Iar giumbuşlucurile lui de faux-golan mâncător de seminţe fac toţi banii.

Is Boris.

“Remember to keep all your fingers because you might need them later on for reasons of cheeki breeki.”

“Take it out of bowl and give it a good Slav massage. But nothing too crazy, you’re not trying to revive your dead cat.”

“If your garden only has apples, you will make apple kompot. If your garden only produce gopniks, you go to neighbors’ garden instead and make apple kompot.”

“Let’s be honest, it is simpler for you to return this pot as it is to your neighbor. Because good fucking luck washing this shit.”

“If you find yourself with way too small kitchen knives like I have right here, then feel free to find help from outside of the conventional kitchen supplies.”

“Made in Italy? Babushka is Italian spy! Nooooooo”

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

7 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
kongo
kongo
7 years ago

noroc cu subtitrarea. la fel de bine ar putea “vorbi” in ceea ce crede el ca ar putea fi coreana, ca nici din ceea ce crede el ca e engleza nu se intelege nimic. videourile omusorului sint agresive si obositoare. poate ca boris asta e cool in chisinau, kiev sau moscova, dar dincolo de tisa nu-mi pot imagina ca forma asta bruta de badaranism din topor, fie el si faux poate fi prizata.

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  kongo

stimate domn-tovaras, eu nu sint in internet decit din ’90, e adevarat ca n-am avut cind si cum sa intru in adincurile lui. dar asa ca newbee imi aduc aminte ca prin vremurile preistorice, asa prin 2000 videouri de felu asta erau la moda dincoace de tisa. asa cum inca se produce rock metal si mai sint inca degustatori ai genului, se mai produc inca si videouri ca a lu boris. asta nu inseamna ca sint cool si trendy, a, ia stai, nu cumva rock metal e inca cool prin locurile de bastina a lu boris?

Cyuka
Cyuka
7 years ago

Nush cum de nu înțelegi tu Kongo rețetele alea, că până și mama, care nu e chiar proficient în engleză, s-a prins despre ce e vorba. :)) Băi, dar dincolo de ”agresiuni”, Boris chiar știe să gătească, face aluatul de pelmeni din ochi OMG !!!1one

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  Cyuka

n-am pus la indoiala calitatile de bucatar a lu boris asta. ci “limba engleza” si modul de prezentare. dar daca tie iti place e ok, uita-te. cu maica-ta :-)

animaloo
animaloo
7 years ago

e simpatic asta si metalu inca e viu si jmecher.
Dar, reteta aia de sarmale este oribila

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  animaloo

strabunica-mea a murit la 99 de ani. cu o zi inainte de a muri era inca vie si jmechera :-)

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net