Utopia Balcanica

Planta de ghiveci fără ghiveci, curând şi la tine în cameră

Printre chestiile care-s la modă acum în lume, dar nu-s odioase ca muzica trap sau comunismul, se numără tillandsiile – un fel de mini-agave din America de Sud, care la ele acasă stau în copaci şi n-au nevoie de pământ. Au perişori care prind umezeală şi nutrienţi din aer. Şmecher. Poţi să le spânzuri unde vrei şi, câtă vreme le dai lumină şi le botezi cu nişte apă, vor oferi camerei tale un accent verde fără bătaia de cap inerentă ghiveciului. Fiind plante naturale, au şi pagină de wikipedia.

Amicii mei de la Flygarden mi-au trimis şi mie o tillandsia micuţă. A venit într-un glob de sticlă artizanal, suflat în România, care arată foarte steampunk/fitze, uite-aşa. Ca un exponat într-un laborator futurist. Fancy. Are chiar şi un ţumburuş pentru atârnare.

Trebuia să vină şi cu nişte nisip pe fund, dar mi l-au vărsat Urgent Curier (se putea şi mai rău, mai demult mi-au mâncat o ciocolată).

Nu-i o problemă, pot şuti pietricele din scuarurile lui Negoiţă. Uite, tillandsia, de-acolo, de jos, o să-ţi fur nişte grohotiş pentru terariu.

E un cadou sexi, şi până acum am reuşit s-o ţin o săptămână în diferite locuri din bucătărie fără s-o omor sau s-o mănânc. (Ceea ce nu poate fi spus despre alte plante care au trăit acolo.)

Dacă vreţi şi voi o plantă aeriană, vizitaţi cu încredere magazinul Flygarden.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net