Utopia Balcanica

Concurs de caricatură româno-sârb cu cai verzi şi premii

Dacă citeşti asta din Timişoara, poate că m-ai văzut prin oraşul tău o dată pe an, vorbind prostii la festivalul de satiră “Cal Verde” pe care-l organizează prietenul meu Goran şi alţi reprezentanţi ai naţiei lui războinice.

Anul ăsta cred că-i deja a cincea oară când se întâmplă treaba asta. Dar e prima ediţie care cuprinde şi un concurs de caricatură!

Fiindcă nu văd de ce aş fi în conflict de interese, am să particip şi eu, dar las mai jos comunicatul oficial în caz că-i mai surâde cuiva ideea să trimită nişte desene.


Inițiatorii festivalului ”Pălăria bănățeană / Cal verde” și Uniunea Sârbilor din România anunță organizarea Festivalului Internațional de caricatură cu tema ”Contele Dracula în vizită la sârbi”.

Condițiile concursului:

– Concursul e deschis pentru toți caricaturiștii profesioniști și amatori din România, Serbia și țările în care se vorbesc limbile celor două popoare;
– Tema concursului e ”Contele Dracula în vizită la sârbi”;
– Caricaturiștii trebuie să participe cu lucrări care n-au mai fost premiate în prealabil;
– Lucrările vor fi trimise organizatorilor prin poștă electronică într-o rezoluție de 300 dpi, format А4, TIFF sau JPEG;
– Autorii trebuie să precizeze numele, prenumele și emailul;
– Termenul de trimitere al lucrărilor e 25 septembrie 2017;
– Adresa la care le puteți trimite: goran_mrakic (a rond) yahoo.com;
– Informații suplimentare puteți primi la aceeași adresă.

Rezultatele concursului vor fi publicate pe 1 octombrie 2017.
Vor fi premiate cele mai bune cinci lucrări.

Lucrările vor fi expuse în cadrul expoziției organizate cu prilejul celei de-a cincea ediții a Festivalului ”Pălăria bănățeană/Cal verde”, prevăzută pentru data de 21 octombrie 2017.

Juriul acordă următoarele premii:

Premiul I: 200 euro
Premiul II: 150 euro
Premiul III: 100 euro

Se vor acorda și cinci diplome, însoțite de cinci distincții sub formă de „pălării bănățene“;

Lucrările premiate vor fi stabilite de un juriu format din caricaturistul Ștefan Popa Popa`s, caricaturistul Nikola Dragas și autorul de proză satirică Goran Mrakic.

Organizatorii își rezervă dreptul de a expune și publica în spațiile/publicațiile Uniuniunii Sârbilor din România lucrările trimise la concurs, fără pretenții bănești din partea autorilor.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net