Utopia Balcanica

După o zi în puşcăria facebook chiar începi să crezi în conspiraţii

Vasile pune rar statusuri pe FB, e mai timid, de obicei doar spamează cu linkuri de pe blogul lui şi desene tâmpite.

Ieri, pe la unu, Vasile a postat totuşi pe facebook ce i-a zis taximetristul cu care venise la birou: că undeva pe bd. Timişoara gardienii publici ai duamnei Firea îi amendează pe şoferii care folosesc Clever şi Star.

Ieri, pe la două, cineva încerca să-i schimbe parola lui Vasile, poate-poate. Din fericire n-a avut cheia, care i-a venit lui Vasile prin SMS.

Ieri, pe la unşpe noaptea, Vasile a fost blocat 24 de ore de pe Facebook fiindcă în 2013 a share-uit un articol al cărui titlu conţinea un cuvânt folosit de oamenii răi – fireşte, era un text care-i combătea pe oamenii răi, dar cui îi pasă.

The fuck?

Mă ştiţi, am avut mereu grijă să nu alunec în groapa cu conspiraţionişti, dar de data asta chiar mi se pare că lucrurile se leagă. Cred că nu-s singurul care bănuieşte că vestitele firme de postaci de acum câţiva ani şi-au diversificat oferta şi scotocesc în timeline-urile oamenilor după o listă arcană de cuvinte sancţionabile.

Şi dacă la Julius, la Eftimie sau la Dan Alexe înţeleg să scotoceşti ca să-i sapi când emit păreri dizidente, că ei au hoarde de followeri, când până şi un amărât cu reachul cât puţa de furnică cade victimă acestui misterios aparat, proporţiile aparatului ar trebui să ne îngrijoreze.

Cum procedăm mai departe, fraţi soroşişti? Tocmim şi noi nişte mercenari cu banii ăia de adus căţei la miting? Începem să vorbim pe facebook doar în şopârle? Ne întoarcem pe twitter, printre pustnici, ca jivinele?

Ah, şi care a mai fost în puşcăria facebook – cu cine vorbesc pentru ţigări?

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net