Utopia Balcanica

Dozatorul de joi: dublă injecţie primăvăratică de türk-funk

Relaţia noastră şi a Europei cu turcii (de fapt, relaţia oricui cu turcii, inclusiv a turcilor) e complicată de vreo mie de ani, dar trebuie să fi stat foarte mult închis în casă ca să îţi închipui că n-avem afinităţi cu ei, mai ales muzicale.

Aşa că săptămâna trecută, cuprins de o nostalgie ciudată după vânzoleala aia oribilă din Istanbul, am săpat după nişte mixtapes turceşti şi am dat peste sesiunea asta adorabilă de disco, rock psihedelic şi alte vechituri din vremea lui Demirel. Excelente pentru când amesteci în cratiţă (poate chiar mai potrivite decât house-ul de pe Impuls FM) – başca sfârâitul de vinil, al doilea cel mai satisfăcător sfârâit după cel de grătar.

Gagiul ăsta Zag mai are pe youtubul lui nişte seturi savuroase, de exemplu unul cu funk & soul japoneze sau unul eclectic, de braziliano-africano-worldmusic.

Habar n-am cine e Muhammet Peynircioglu sau măcar dacă proiectul CheeseBrothers e cu persoane reale (peynir înseamnă tot brânză în turceşte) dar şi potpuriurile lui/lor au în ele nişte bucăţi irezistibile.

Poate-i un gust dobândit sau poate e suficient să laşi câteva minute să treacă ca să te cucerească, dar pe bune, e acolo pe la minutu’ 12 un băiat Veyasin care o transformă pe Selda (Şaka Maka Muka) în Duck Game. Ce poate fi mai potrivit când mergi dimineaţa cu metroul decât raţe turceşti măcelărindu-se cu funk în urechile tale?

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net