Utopia Balcanica

Dau o invitaţie la un Control x Outernational cu maeştrii muzicieni sufişti din Jajouka (Maroc)

Control x Outernational lovesc din nou, şi-i o lovitură promisă de multicel de prietenii noştri de la the Attic.

Se face că duminică, 27 mai, de pe la 9 seara, o să-i putem asculta pe Master Musicians of Jajouka în frunte cu Bachir Attar.

Aceşti domni sunt nişte sufişti marocani care duc mai departe tradiţia muzicală a strămoşilor familiei Attar şi a cătunului lor ascuns între plantaţiile de kif (acel precursor al haşişului marocan, ştiu de la cineva), în munţii secetoşi ai Rifului.

O mână de oameni a căror viaţă pendulează între cântec, legende ciudate şi lupta cu seceta – un fel de Mârşa cu mai mult misticism, dacă e voie.

 
Din anii 50 încoace, mulţi exploratori ai culturilor au fost fascinaţi de muzicile astea (wiki ştie mai bine). Poţi înţelege de ce: sunt exact aceleaşi de pe vremea fatimizilor, a almoravizilor, ba chiar de mai demult, din vremea zeităţilor cu picioare de ţap care-i ademeneau pe păstori cu ritmurile lor hipnotice şi cine ştie ce le făceau.

Vom afla de duminică într-o săptămână, la Control.

Biletul costă 40 de lei. Poate fi cumpărat de pe eventbook sau direct de la uşă.

Pagina de facebook a întregului happening e aici: clic aici.

DAR STAI!

Cine vrea o invitaţie dublă la concertul de pe 27 mai trebuie doar să comenteze mai jos. Atât. E drăguţ să daţi şi like & share, dar nu e musai.

Cu o zi-două înaintea concertului o să-l extrag pe norocos prin random.org şi o să-l contactez (aşa că – dacă nu suntem deja prieteni – fiţi atenţi la message requests pă facebook).

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net