Utopia Balcanica

Dau o invitaţie la un Control x Outernational cu maeştrii muzicieni sufişti din Jajouka (Maroc)

Control x Outernational lovesc din nou, şi-i o lovitură promisă de multicel de prietenii noştri de la the Attic.

Se face că duminică, 27 mai, de pe la 9 seara, o să-i putem asculta pe Master Musicians of Jajouka în frunte cu Bachir Attar.

Aceşti domni sunt nişte sufişti marocani care duc mai departe tradiţia muzicală a strămoşilor familiei Attar şi a cătunului lor ascuns între plantaţiile de kif (acel precursor al haşişului marocan, ştiu de la cineva), în munţii secetoşi ai Rifului.

O mână de oameni a căror viaţă pendulează între cântec, legende ciudate şi lupta cu seceta – un fel de Mârşa cu mai mult misticism, dacă e voie.

 
Din anii 50 încoace, mulţi exploratori ai culturilor au fost fascinaţi de muzicile astea (wiki ştie mai bine). Poţi înţelege de ce: sunt exact aceleaşi de pe vremea fatimizilor, a almoravizilor, ba chiar de mai demult, din vremea zeităţilor cu picioare de ţap care-i ademeneau pe păstori cu ritmurile lor hipnotice şi cine ştie ce le făceau.

Vom afla de duminică într-o săptămână, la Control.

Biletul costă 40 de lei. Poate fi cumpărat de pe eventbook sau direct de la uşă.

Pagina de facebook a întregului happening e aici: clic aici.

DAR STAI!

Cine vrea o invitaţie dublă la concertul de pe 27 mai trebuie doar să comenteze mai jos. Atât. E drăguţ să daţi şi like & share, dar nu e musai.

Cu o zi-două înaintea concertului o să-l extrag pe norocos prin random.org şi o să-l contactez (aşa că – dacă nu suntem deja prieteni – fiţi atenţi la message requests pă facebook).

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net