Utopia Balcanica

Dau o invitaţie la un Control x Outernational electrizant cu Konono No. 1 din Congo

Prietenii mei de la the Attic (organizatorii evenimentelor Outernational) şi binecunoscutul club Control şi-au programat o unire a forţelor pentru duminică, 10 decembrie. De pe la 9 seara încolo.

Atunci, în spaţiul de pe Constantin Mille va concerta legendara trupă congoleză Konono N° 1.

Cunoscută şi ca legendara trupă congoleză care n-a putut ajunge la primul Outernational Days din cauza unor probleme birocratice, iar acum vrea să se răzbune.

Konono N° 1 (pe numele lor întreg L’orchestre folklorique T.P. Konono Nº1 de Mingiedi) sunt o formaţie care activează încă din 1966 – de-o seamă cu BZN – pe scena din Kinshasa, fondată de regretatul Mingiedi Mawangu, camionagiu şi foarte apreciat interpret la likembe. Ce e un likembe, vă întrebaţi? Acelaşi lucru cu o mbira sau un lamelafon, dar ale lor sunt electrice, ba chiar încropite din piese auto vechi. Ce ocazie bună să afli instrumente noi!

Iar ce fac Konono N° 1 cu acele instrumente se plasează undeva între afro-pop şi muzica ritualică a micului popor zombo, de la graniţa cu Angola. Asta le-a adus un BBC Radio 3 Award for World Music şi colaborări cu Björk sau Herbie Hancock. Trageţi cu urechea pe bandcamp sau direct la ei pe site.

 
Preţul biletului e de 30 de lei. Poate fi cumpărat de pe eventbook sau de la intrare.

Pagina de facebook a întâmplării e chiar aici.

DAR STAI!

Cine vrea o invitaţie dublă la concertul de pe 10 decembrie trebuie doar să comenteze mai jos cu “Partikip”, “Parkikip” sau altă perversiune lingvistică similară. Cu o zi-două înaintea concertului o să-l extrag pe norocos prin random.org şi o să-l contactez (aşa că lăsaţi un mail valid sau fiţi atent la cererile de pe facebook).

(later update: sper că Alex se distrează la Konono!)

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net