Utopia Balcanica

Dau o invitaţie la un Control x Outernational electrizant cu Konono No. 1 din Congo

Prietenii mei de la the Attic (organizatorii evenimentelor Outernational) şi binecunoscutul club Control şi-au programat o unire a forţelor pentru duminică, 10 decembrie. De pe la 9 seara încolo.

Atunci, în spaţiul de pe Constantin Mille va concerta legendara trupă congoleză Konono N° 1.

Cunoscută şi ca legendara trupă congoleză care n-a putut ajunge la primul Outernational Days din cauza unor probleme birocratice, iar acum vrea să se răzbune.

Konono N° 1 (pe numele lor întreg L’orchestre folklorique T.P. Konono Nº1 de Mingiedi) sunt o formaţie care activează încă din 1966 – de-o seamă cu BZN – pe scena din Kinshasa, fondată de regretatul Mingiedi Mawangu, camionagiu şi foarte apreciat interpret la likembe. Ce e un likembe, vă întrebaţi? Acelaşi lucru cu o mbira sau un lamelafon, dar ale lor sunt electrice, ba chiar încropite din piese auto vechi. Ce ocazie bună să afli instrumente noi!

Iar ce fac Konono N° 1 cu acele instrumente se plasează undeva între afro-pop şi muzica ritualică a micului popor zombo, de la graniţa cu Angola. Asta le-a adus un BBC Radio 3 Award for World Music şi colaborări cu Björk sau Herbie Hancock. Trageţi cu urechea pe bandcamp sau direct la ei pe site.

 
Preţul biletului e de 30 de lei. Poate fi cumpărat de pe eventbook sau de la intrare.

Pagina de facebook a întâmplării e chiar aici.

DAR STAI!

Cine vrea o invitaţie dublă la concertul de pe 10 decembrie trebuie doar să comenteze mai jos cu “Partikip”, “Parkikip” sau altă perversiune lingvistică similară. Cu o zi-două înaintea concertului o să-l extrag pe norocos prin random.org şi o să-l contactez (aşa că lăsaţi un mail valid sau fiţi atent la cererile de pe facebook).

(later update: sper că Alex se distrează la Konono!)

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net