Utopia Balcanica

Al optulea Balkanik! e cu Asaf Avidan şi zbânţuială electro-albaneză

E oficial, avem al optulea Balkanik! Între 7 şi 9 septembrie. Şi ce afiş frumos. O să-l vedeţi mai jos.

Ca şi anul trecut, festivalul nostru preferat va avea loc pe platoul ăla frumos şi burghez din faţa Gării Băneasa. (Nu te vom uita niciodată, tropăială prin praf în grădina Uranus.)

Pe lângă obişnuitul bâlci balcanic cu artizanat, expoziţii, performance-uri şi haleală globală, o să avem parte anul ăsta şi de nişte afterparties fenomenale în vecini, pe malul piscinei de la Youniverse Summer Club.

Inclusiv unul cu inconfundabilul Dan Ciotoi. Representin’ teatrul de vară!

 
Altfel, afişul de anul ăsta ne promite un Balkanik! cu temă jewish, dar de data asta nu klezmer. Headlinerul e Asaf “băiatul ăla indie care cântă ca o negresă bătrână” Avidan, printre cele mai mari vedete pe care le-a atras vreodată Balkanikul (şi urmaş de evrei moldoveni).

 

Mai vine Yasmin Levy, cantautoarea de origine sefardă încoronată regina muzicii ladino după ce a combinat-o cu nişte flamenco şi nişte fierbinţeală din Orientul Mijlociu.

 

Zbânţuiala regulamentară va fi asigurată de Transglobal Underground, spectaculos înfrăţiţi cu Fanfara Tirana. No guns to the wedding, të qifsha motrën!

 

S-au mai anunţat Kroke (Polonia), Light in Babylon (Istanbul) şi Manonera (nu vechea formaţie a lui Manu Chao, nici băieţii ăia din Buzău care au cântat cu Piele, ci încă un proiect interesant al cobzarului-şaman Simion Bogdan-Mihai). Şi ceva îmi spune că lista nu se termină aici.

O să fie jmecherie.

Ah, şi anul ăsta, biletele se găsesc pe eventbook. Primele 500 de abonamente full sunt la promoţie (120 de lei) şi restul vor costa 160 de lei. Biletele pe zile (şi alea numa’ pentru afterparties) vor fi disponibile începând cu 20 august, dar cine vrea să se ducă doar la o bucată de Balkanik?

Pentru mai multe detalii şi noutăţi chiombiţi-vă periodic pe facebookul evenimentului pls.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net