Utopia Balcanica

7 lucruri pe care poţi să le faci la singurul festival insular de muzică electronică din România

Vreau să vă amintesc că între 25 şi 30 iulie, adică foarte curând, începe 3 Smoked Olives Island Festival.

Mai e exact o săptămână, de fapt.

Şi fiindcă multă lume bună e interesată de această experienţă campingo-festivalieră de lângă Călăraşi, mă simt obligat să vă aduc la cunoştinţă şi un rezumat (deloc exhaustiv) al lucrurilor mişto pe care poţi să le faci acolo.

1. Nici un festival de muzică electronică fără muzică electronică.

Pe insulă te vei întâlni cu vreo 40 de nume din toate cotloanele genului, de la deep house la techno şi minimal. Lineup-ul întreg e aici.

2. Prăjeală molcomă sub soarele sudic, pe o insulă cu nisip fin.

Am menţionat că e o insulă? Cred că da. O insulă care dispare sub ape în lunile când e Dunărea mai mare, şi apare la loc mereu altfel, dar de fiecare dată cu o plajă ţuţ.

3. Plus tot felul de activităţi plăjoase.

Volei pe plajă pentru dinamici, yoga pe plajă pentru taciturni, castele de nisip pentru copilul din tine (de minimum 21 de ani, totuşi), dar să nu uiţi să te dai cu cremă.

Puţin mai la deal, proiecţii de filme de la One World Romania şi teatru-labirint.

4. O baie cinstită în Dunăre şi alte năzdrăvănii acvatice.

Curajoşii se pot aventura pe gârlă cu caiacul, pot practica wakeboardingul sau stand up paddlingul, iar între ele poţi experimenta bălăceala, metodă de răcorire atestată din cele mai vechi timpuri.

5. Simbio pe roţi.

Mâncarea de la Simbio e excelentă în Bucureşti, darămite pe o insulă în mijlocul Dunării. Şi vor fi şi alte tonete gata să-ţi satisfacă poftele şi mofturile.

6. Moţăială în zăvoi, sub stele, ba chiar sub nişte stele care cad din când în când.

Fie că scoţi capul din cort (apropo, poţi veni cu cortul tău sau poţi închiria) sau chilluieşti în zona de relaxare cu hamace, pregăteşte dorinţele, fiindcă delta-aquaridele vor fi în toi exact în perioada festivalului.

7. Nu în ultimul rând, pleci cu bateriile încărcate şi împăcat cu natura.

Gunoaiele se colectează selectiv, organizatorii, voluntarii şi petrecăreţii ştiu cum să se poarte cu natura şi insula rămâne mereu lună după festival.

Toate astea şi chiar mai multe, dar numai dacă te înscrii repejor pe site şi-ţi cumperi biletul de 55 de euro pentru cele 5 zile de festival, bilet care include o traversare dus-întors cu barca şi ecotaxă. Sau poţi să-l iei de la intrare cu 89 de euro. (Parcarea, vizavi de insulă, costă 5 euro.)

Trebuie doar să ai 21 de ani împliniţi şi să simţi vibe-ul insulei.

25-30 iulie.

Şi poţi să afli ultimele veşti pe facebook, instagram & youtube.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net