Utopia Balcanica

File din istoria Valahiei

Sigur îţi aminteşti cel mai de succes boy band românesc după Trio Grigoriu, Valahia (1998-2004). Poate că n-ai derulat niciodată cu creionul casetele alea înfiorătoare cu Suge p**a fata mea sau P**a, p**da, c**iele dar clar ai fost la Eforie prin 2000 şi ţi-au rămas pe veci captive în creier refrenele lor mai pudice: ăla cu banana, ăla cu banii şi fetele, ăla cu scufiţa, dumnezeule, cum era ăla, băieţii ăştia chiar aveau ceva al lor.

Ei bine, #inutilipedia de azi îţi va furniza nişte detalii despre trupa Valahia care chiar nu te interesează!

Pijamalele după care au suspinat zeci, dacă nu chiar puţin peste 100 de fete. Sursa

• Înainte de Valahia, sub pseudonimul Faraonul, Costi Ioniţă era clăparul unei trupe de folk-rock progresiv medievalo-ezoteric din Constanţa care se chema Agartha şi a cântat în deschidere pentru Timpuri Noi în ’94.

Când s-a înfiinţat, formaţia Valahia era doi băieţi şi o soprană. Pe urmă a venit Mihai Trăistariu, iar soprana a devenit redundantă şi a plecat înapoi la Filarmonică.

• Al treilea băiat de la Valahia, cronologic, a fost Trăistariu, iar Costi Ioniţă n-a făcut parte din trupă decât vreun an şi n-a avut aşa o contribuţie importantă. Cu toate astea “al treilea băiat de la Valahia” (în sensul ăla, de “cine mai era în Valahia în afară de Trăistariu şi Costi Ioniţă” deşi probabil era cel mai serios dintre ei) a fost un gagiu pe care-l chema Dorin Topală şi care, încercând să uite că a fost în Valahia, cutreieră lumea pe un vas comercial. Noi am reuşit să uităm. El nu.

Glumeam, Trăistariu şi Dorin Topală se reunesc periodic când mai e rost de un ciubuc de la nostalgici. Serios, căutaţi “Valahia s-a reunit” pe google. Ultima oară a fost în aprilie a.c., la o şuşă de pe Antena 1.

• Cu Costi Ioniţă, care a atins succesul şi pe alte căi, s-au reunit ultima dată în 2010, la o emisiune a lui Mircea Radu. Pentru cei mai tineri, Mircea Radu a fost un prezentator TV din era Valahia, cunoscut pentru faptul că la un moment dat s-a scărpinat în cur.

• Asta dacă nu punem la socoteală reuniunea imitatorilor Valahia din 2013, de la Măruţă. (Reuşită chiar şi prin faptul că cei trei imitatori sunt Adi de la Vâlcea, Liviu Guţă şi un al treilea băiat.)

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net