Utopia Balcanica

15 argumente ştiinţifice care desfiinţează total muzica anilor 90-2000

Pe unele le-a invalidat trecerea timpului – altele au fost greşite din start. Important e să fii mereu sceptic şi să te documentezi cum trebuie, chiar şi când dai din cap pe melodia cu banana sau cine ştie ce alt imn al Eforiei de acum douăzeci de ani!

1Q Sapro

Sunt pietre-n apă / apa-i sărată

În apă nu sunt pietre, ci doar hidrogen şi oxigen. Mai mult, apa în sine nu e sărată – doar soluţia de NaCl în apă (saramura) e sărată. Pentru cineva care-şi spune Sapro, unchiul nu stă prea grozav la ştiinţele naturii.

A.S.I.A.

Ia cu tine şi inima, inima mea / şi ascunde-o-n bagaje pe undeva

Scoaterea din ţară a organelor şi ţesuturilor umane e permisă doar cu autorizaţie specială din partea Autorităţii Naţionale de Transplant, şi atunci trebuie păstrate cu grijă în cutii frigorifice, nu ascunse în bagaje pe undeva.

Adrian Minune

Of, of, of, mor toţi ţ*ganii / că eu mă distrez şi arunc cu banii

O analiză Romani CRISS arată că în comunitatea romă, similar cu restul populaţiei, principalele cauze ale spitalizării sunt patologiile aparatului circulator şi ale aparatului digestiv, nicidecum bunăstarea lui Adi Minune.

Angels

Aşa-s băieţii, umblă numai după fete

Nu cred că trebuie să vă explic că există băieţi care umblă după băieţi şi fete, şi băieţi care umblă doar după alţi băieţi.

Body & Soul

Mm, la mare nu vă mai zic / e un paradis mai mic / s-a spart conducta cu fete / vai de capul tău, băiete

Nicăieri pe litoral nu există o conductă cu fete. Singura conductă importantă care s-a spart în judeţul Constanţa a fost una de petrol, care a inundat la un moment dat o suprafaţă de 2 hectare între localităţile Corbu şi Piatra. Iar acel incident a avut loc oricum la 11 ani după albumul “Super”.

Sursa

BUG Mafia

Bucuroşi de cunoştinţă toţi / şase gabori, două dube, opt roţi

Autospecialele Poliţiei sunt prevăzute întotdeauna cu roată de rezervă. Prin urmare, ştii cine se spune că-i aduce pe toţi? Aceiaşi şase gabori, două dube dar ZECE roţi.

După blocurile gri stăm noi, majoritatea

Surprinzător, ştiu, dar potrivit Eurostat, doar 38% dintre români locuiesc la bloc.

Dl. Problemă

Mulţi decibeli din gura ta merg prea departe

Decibelul e o unitate de măsură folosită, printre altele, pentru presiunea acustică. Nu e în nici un caz o particulă, ca bozonul sau fotonul, ca să poată ieşi din gura cuiva. Dacă prietena Domnului Problemă avea un bec în gură, Domnul Problemă putea afirma că mulţi fotoni din gura ei merg prea departe. Dar hei, ce aşteptări putem avea de la cineva care crede că şapte la pătrat înseamnă şapte ori patru.

La Familia

Ştii bine, bagabonţii din Sălăjan nu dau înapoi niciodată

În cartierul Sălăjan se află poligonul auto Ilioara, unde zeci de bagabonţi exersează în fiecare zi manevrele specifice condusului, inclusiv în marşarier.

Pacha Man

Acelaşi sânge / oiooo / îl avem cu toţi

Pe lângă AB0 şi Rh, există zeci de alte sisteme de antigene care pot fi folosite pentru a caracteriza sângele unui individ. Când le luăm în calcul pe toate, ne alegem cu miliarde de fenotipuri posibile: fiecare om are sângele lui unic, oiooo, şi irepetabil.

Paraziţii

Şi dacă-nţelegi asta / pe muzica mea poţi să-ţi baţi nevasta

Pe nici o muzică nu poţi să-ţi baţi nevasta. România este ţară semnatară a Convenţiei de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeii și a violenţei domestice.

Stigma

De-ar curge vodcă de la sânii tăi, iubito / nu te-aş lăsa să dormi măcar o clipă

Nivelul de alcool din laptele de sân e aproximativ echivalent cu cel din sânge. 40% alcool, cât conţine de obicei vodca, înseamnă de 100 de ori alcoolemia considerată fatală (4 la mie). Succes în a ţine treaz un cadavru, degeneraţilor.

Timpuri Noi

Scoate cu un gest felin / geaca ei din vinilin

Pisicile nu poartă geacă. Scosul gecii e un gest tipic uman.

Valahia

Banana nu îngraşă / banana nu slăbeşte / banana africană în gură se topeşte

Banana e originară din Australia şi Indochina, fiind adusă în Africa abia în primul mileniu al erei noastre, de malgaşi. Chiar dacă ar fi africană, banana e 12% zaharuri, cam ca un Pepsi, deci poate îngrăşa uşor dacă e consumată în exces. Şi nu se topeşte – cel mult se dizolvă.

Voltaj

Iubita mea are un crin / îl ţine jos la mezanin / şi vrea să-i duc muşcata mea / să experimentăm ceva

Crinii (Lilium) sunt monocotiledonate, în timp ce muşcatele (Pelargonium) sunt dicotiledonate. E puţin probabil ca solistul Călin Goia să fi dispus în 1999 de cunoştinţele şi tehnica necesare hibridizării unor plante aflate pe ramuri atât de îndepărtate ale arborelui filogenetic. De altoire nici nu poate fi vorba, în cazul crinului.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net