Utopia Balcanica

Ruşine să vă fie!

“- Dar dv. sunteţi de acord să existe parteneriate civile între persoane de acelaşi sex? Dle Gheorghiu, sunteţi sau nu sunteţi de acord? Dle Neamţu, dv. sunteţi de acord?
– Domnu’ Bucurenci dumneavoastră sunteţi de acord cu pedofilia?”

Cam aici am ajuns, ăsta e nivelul, atât se poate. Probabil e cel mai josnic moment de când e dezbaterea vizavi de referendumul Coaliţiei pentru Fascism, acolo, la mare concurenţă cu “Hitler a fost ok până în ’42 când a înnebunit”. Culmea e că replica respectivă vine din partea unuia care se pretinde un adept al libertăţii, al conservatorismului iluminat anglo-saxon, şcolit la universităţi de bonton din Occident, nu de la vreun habotnic rusofil care pupă bocancul lui Putin. În cazul domnului Neamţu probabil se aplică vorba aia cu “prima dragoste nu se uită niciodată” – cine ştie, cunoaşte.

Ce e mai dezamăgitor însă e câţi oameni care se pretindeau de dreapta, şi aici mă refer la dreapta liberală sau libertariană (adeseori atee) – “muh, don’t tread on me!” – acum caută tot felul de pretexte, scuze şi motive să participe la referendumul prăjit al CpF-ului. Din probele spectaculoase ale gimnasticii mintale câteva pseudoargumente totuşi sar în evidenţă:

1. “Vai, mi-a rănit sensibilităţile [propaganda LGBT]!”

Chestia asta e deosebit de amuzantă, că ăştia sunt aceiaşi oameni care până ieri făceau mişto de “stângişti” şi “războinicii justiţiei sociale” că sunt nişte panseluţe care nu pot să se descurce în lumea reală fără trigger warnings şi safe spaces.

Totuşi, ce i-a ofticat atât de tare? Nişte meme şi desene care făceau mişto de “familia tradiţională” şi problemele ei din România: violenţa conjugală, alcoolismul, maternitatea juvenilă, analfabetismul şi altele. Toate probleme reale ale societăţii româneşti de astăzi. Dar dintr-o dată statistica a devenit o ştiinţă oprimatoare. Păi cine-s panseluţele acuma, patronilor?

Ui’ ce bine zice băiatul ăsta.

Sigur că despre propaganda absolut mizerabilă dusă de Coaliţia pentru Fascism, BOR, organizaţiile şi site-urile afiliate, oamenii politici complet slugarnici, aproape nici un cuvinţel: propaganda asta nu e deranjantă.

2. “Eu nu votez împotriva căsătoriei persoanelor de acelaşi sex ci a degenerării care urmează.”

Ăsta e sofismul acela de manual cu panta alunecoasă. Dacă le acordăm persoanelor de acelaşi sex libertatea de a se căsători cu persoana pe care o iubesc, mâine au să vină homosexualii să te sodomizeze cu forţa pe stradă. Sau mai rău, să-ţi fure copiii!

Apropo de marota asta, componentă integrală a propagandei oficiale a Coaliţiei pentru Fascism, retorica ei seamănă dubios de mult cu alte panicarde rostogolite de-a lungul timpului de unii dreptcredincioşi: de pildă aia că evreii îţi fură copiii să facă pască din ei (‘member pogromul de la Chişinău din 1903?).

Asta apropo de nonsensul “valorilor iudeo-creştine” pe care tot respectivii indivizi îl papagalesc. Dar doamne fereşte să faci vreo comparaţie între CpF şi alte organizaţii fasciste din istorie, că imediat te beştelesc că faci reductio ad hitlerum. Sigur, sofismele lor nu sunt de fapt sofisme, că au reinventat principiile logicii.

Deşi mor de grija “propagandei LGBT”, dezideratele asumate de diferitele asociaţii componente ale CpF, ca interzicerea educaţiei sexuale în şcoli, opţionalitatea vaccinării, restricţionarea severă a avortului, limitarea accesului la contracepţie, îngreunarea divorţului sau alte doleanţe ale fundamentaliştilor creştini nu par să îi îngrijoreze deloc, deşi ar găsi mult mai mare tracţiune în rândul populaţiei mioritice decât lupta cu “propaganda LGBT” care, la o adică, în România e reprezentată de o mână de oameni pe care nu-i bagă nimeni în seamă. Aici, panta alunecoasă nu există.

3. “Eu am un prieten ghei şi el nu e curios să se căsătorească.”

Aşa, şi? Eu am prieteni hetero care nu sunt curioşi să se căsătorească. Mai nou, ăsta-i un motiv valid să interzicem căsătoria respectivă?

Ciudat lucru: toţi conservatorii sau alţi pretinşi oameni de dreapta au cel puţin un prieten gay. Asta în pofida faptului că segmentul de homosexuali din populaţia totală e de maxim câteva procente şi numărul celor care sunt “out of the closet” probabil e subunitar în România.

Pentru ei, persoanele LGBT se fac vinovate de “sexo-marxism”, “degenerare”, coruperea copiiilor şi destrămarea civilizaţiei occidentale aşa cum o ştim, dar totuşi nu le dă deloc cu virgulă să aibă prieteni gay, păi să mai ziceţi că nu sunt toleranţi! Probabil următorul pas va fi să clameze că au făcut şi sex cu ei, no homo, doar că nu şi-ar dori să îi ia de soţi.

Ah, şi un ultim lucru: să nu cumva să îndrăzneşti să spui că referendumul e o întoarcere la perioada medievală. Aici au şi niţică dreptate, e absurd să compari interdicţia persoanelor de acelaşi sex de a se căsători cu pedepsele la care ar fi fost supuse în perioada respectivă. Dar când văd popi mărşăluind pe stradă să sperie oamenii, parazitismul reciproc între Biserică şi stat, justificarea măsurilor legislative cu Biblia în mână, nu ştiu, poate n-o fi Evul Mediu dar nici în 2018 într-o ţară membră a Uniunii Europene nu mă simt.

În loc de concluzii, doar atât: ruşine să vă fie!

Seba

Centrist radical libertarian, fascist în ochii stângiştilor şi progresist pentru dreptaci. Îi plac istoria, desenele animate de la Adult Swim şi berea blondă.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net