Utopia Balcanica

Acest turc şi vocile lui grozave te învaţă cum ia naştere o tulumbă de kebab

Ştiu că e în plină desfăşurare vara sudistă şi e suficient să scoţi o mână pe geam pe la două după-amiaza ca să auzi sfârâind nişte carne, dar unora dintre noi încă le arde, căpcăunilor!, de o şaormă sau alte gustări de sorginte orientală.

Nu ştiu alţii cum sunt, dar ca să mă satur ca Nastratin Hogea doar din youtube, eu arunc uneori un ochi pe canalul lui chef Salim. Videoreţetele lui orbitează perfecţiunea destul de îndeaproape.

În primul rând pentru că ne arată (bigger, longer, and uncut) exact cum stă treaba într-o bucătărie de turci. În al doilea rând, datorită graficii, a traducerii şi a voice actingului. Nici dacă mă chemi pe mine să ţin un TED nu ai parte de atâta elocvenţă. Nici Dan Diaconescu nu avea atâta pathos.

Chef Salim e acolo când suntem curioşi cum se prepară o tulumbă de 50 de kile de carne pentru şaormă într-o kebăbărie idilică din Isparta.

Chef Salim ne arată cum pregătesc turcoaicele pentru iarnă foile de yufkă, din care fac plăcintele alea delicioase pe care le mai prindem şi noi în Fundeni la festivalul turcesc.

Chef Salim ne invită să urmărim pregătirile pentru o nuntă grandioasă la Konak Park, de data asta narate de însăşi nevasta lui Microsoft Sam.

Şi tot chef Salim coace un lahmagiun lunguieţ al cărui simplu gând te trimite în trombă către prima türkărie din cartier.

Şi câte şi mai câte.

Thanks to everyone who watched the videos from start to finish and supported me. Goodbye to see you in another recipe.

Goodbye to see you in another recipe, chef Salim!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net