Utopia Balcanica

25 de momente din istoria cocoţatului, cu Florentin Pandele

Anul şcolar 4.000.000 î.e.n.
Voluntaropithecus pandelensis descoperă mersul biped, folosindu-l ca să se cocoaţe pe un bolovan. Ţine un discurs monosilabic şi dă cu capul de tavanul peşterii, dar e un început bun.

Anul şcolar 115.000 î.e.n.
Inaugurarea erei glaciare. Numărul de mamuţi lânoşi începe să scadă, pe măsură ce omul de Neanderpandhele se urcă pe ei şi le rupe cocoaşa.

Anul şcolar 2560 î.e.n.
Faraonul Khufu, numit de greci Pandelops, construieşte Marea Piramidă de la Gizeh ca să se urce pe ea la inaugurarea celorlalte piramide şi a Sfinxului.

Anul şcolar 771 î.e.n.
Întemeierea Romei de către tripleţii Pandelus, Romulus şi Remus. Primul se caţără pe lupoaică şi ţine un discurs în timp ce fraţii săi trag animalul de ţâţe ca să-i distragă atenţia.

Anul şcolar 226 î.e.n.
Cea mai înaltă statuie a antichităţii, Colosul din Rhodos, se prăbuşeşte în urma unui cutremur. Este rănit uşor Cocalarul din Rhodos, care obişnuia să stea cocoţat în vârf.

Anul şcolar 33
Pandele din Nazaret urcă la ceruri ca să ţină un discurs la inaugurarea creştinismului.

Anul şcolar 106
Pandelebal, orgoliosul rege al dacilor, alege mai degrabă să moară decât să se dea jos de pe tron.

Anul şcolar 271
Retragerea aureliană. Împăratul Aurelian retrage scara de sub primarul provinciei Dacia, lăsându-l pe jos într-o insulă de latinitate.

Anul şcolar 1054
Marea Schismă. Vaticanul refuză să mai lase toţi jegoşii să se urce cu picioarele pe Sfântul Scaun.

Anul şcolar 1330
Voievodul Basarab Pandele escaladează un deal de lângă Posada ca să ţină un discurs surpriză cu ocazia invadării Valahiei de către maghiari.

Anul şcolar 1368
Inaugurarea dinastiei Ming în China. Împăratul Pan De Le începe construcţia unui zid uriaş de pe care să le vorbească mongolilor.

Anul şcolar 1453
Cu turcii la porţile Constantinopolului, primarul Bizantin Pandele se cocoaţă pe ziduri pentru a ţine un discurs despre sexul îngerilor.

Anul şcolar 1492
Cristofor Pandele urcă pe catargul caravelei Pinta ca să deschidă oficial Lumea Nouă cu un discurs. Pentru că arăta exact ca oraşul Voluntari, o confundă cu India.

Anul şcolar 1589
Turnul din Pisa se înclină sub greutatea lui Pandeleo Galilei, care ţinea o cuvântare la inaugurarea celebrului experiment cu ghiulelele.

Anul şcolar 1889
Turnul Eiffel e numit de presa vremii “o monstruozitate” şi “ce caută domnul acela în vârf”.

Anul şcolar 1903
Fraţii Orville şi Wilbur Pandele se ridică 3 metri de la sol, suficient cât să ţină primul discurs într-un aparat mai greu decât aerul.

Anul şcolar 1920
SUA introduce prohibiţia pentru că prea mulţi primari beţivi cădeau de pe catedre.

Anul şcolar 1925
Stră-străbunicul lui Florentin Pandele, Eusebiu Pandele, ţine o cuvântare la înfiinţarea localităţii Voluntari, cocoţat pe o creştere demografică semnificativă.

Anul şcolar 1940
Celebrul speech al lui Winston Pandele îi inspiră pe aliaţi să se urce călare pe Germania nazistă.

Anul şcolar 1953
Ajutat de un interlop din clanul Şerpaşilor, Sir Edmund Pandellery cucereşte pentru prima oară Everestul ca să ţină un discurs pentru elevii unui liceu din Nepal.

Anul şcolar 1969
Neil Pandelestrong ţine discursul cu “Un pas mic pentru om…”, cocoţat pe Lună ca să îl vadă mai bine copiii adunaţi în curtea Observatorului Astronomic.

Anul şcolar 1990
Statuia lui Lenin din faţa Casei Scânteii e dată jos. Tânărul Pandele visează să se însoare într-o zi cu primarul Bucureştiului ca să-i dea lui soclul.

Anul şcolar 2009
Burj Khalifa (828 metri) devine cel mai înalt scăunel din lume pe care se poate sui un primar.

Anul şcolar 2018
După succesul showului “Acadelia”, în care cântă atârnată de tavan, Delia concepe spectacolul “Pandelia”, în care cântă urcată pe scaun.

Anul şcolar 2019
La grădina zoologică din Berlin se nasc doi pui de urs pandele, care se urcă imediat într-un bambus.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net