Utopia Balcanica

Buletin de prin vecini – februarie 2020

În şi pe lângă Balcani! O dată pe lună.

Momentan, cele mai importante ştiri din România, Bulgaria şi Serbia, dar promit că îmi voi extinde reţeaua de surse până în cotloanele cele mai adânci ale peninsulei.

ŞERBĂUŢI, judeţul Suceava. O moto-parapantă cu ţigări a căzut din cer. Cea mai mare parte a ţigărilor şi pilotul nu se ştie unde sunt. Judecând după numele aşezării din jurul craterului, probabil stau cu toţii ascunşi undeva, ascultă Cher şi sunt mega băuţi. (Monitorul de Suceava)


RUSE, Bulgaria. Brigada Diverse bulgărească de sub Podul Prieteniei l-a prins în sfârşit pe temutul spărgător de aparate de cafea. Acesta a stricat în ultimele şase luni mai bine de zece automate de cafea din oraş şi a sustras fise în valoare de 900 leva, adică 450 euro. Daunele totale depăşesc 2500 de euro. (Dunavmost)


KUCEVO, Serbia. Cineva din cel mai mic şi amărât oraş sârbesc, al cărui unic reper e un sit arheologic care se cheamă Kraku lui Iordan, a câştigat la loto 2 milioane şi ceva de euro, adică jumate din bugetul oraşului. Nimeni din oraş nu ştie cine e norocosul, dar cum n-a apărut cineva seara la birt, cum încep toţi să-l bănuiască. (Bliţ)

Impunătoarea agenţie loto-prono din Kucevo.

SILISTRA, Bulgaria. Unui profesor de istorie de la şcoala generală “Ivan Vazov” i-a căzut pistolul din buzunar în timpul orei. În sfârşit, un pedagog care inspiră respect fără să dea note proaste sau să ridice vocea. (24Ceasa)


BELGRAD, Serbia. Localnicii din cartierele Zvezdara şi Palilula protestează pentru reintroducerea troleibuzului 28. Au ridicat inclusiv un Monument al Troleului 28 în Piaţa Studenţilor. Chiar, îi mai e cuiva dor de troleul 92, Kogălniceanu-Barajul Dunării? (Bliţ)


VARNA, Bulgaria. O grupare specializată în metoda “Accidentul” a încercat să escrocheze un procuror. Foloseau o cartelă cu număr de România.

Iar dacă scenariul “Accidentul” la români e “fi-tu a făcut accident şi dă-ne bani”, vecinii l-au ridicat la rang de artă. Vezi tu, maică-ta a făcut accident, a fost operată deja, slava bogu, iar în intervenţia chirurgicală salvatoare s-au folosit nişte capse de aur. Capsele de aur costă 30.000 de euro, ehei, şi dacă cumva nu plăteşti capsele alea de aur, abia atunci vin 15 gealaţi s-o bată pe maică-ta. Probabil brancardierii.

Banii urmau să fie ridicaţi de o femeie de 80 de ani pe nume Veselka (“curcubeu”). Cât de poetică e chiar şi infracţionalitatea la fraţii noştri legumicultori! (24Ceasa)


BUCUREŞTI, acăsică. Academia Română a cumpărat o trotinetă. De departe nu-ţi dai seama dacă Răzvan Theodorescu poartă sau nu cască. (G4Media)


Să cânte muzica.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net