Utopia Balcanica

Recomandările săptămânii: 30 martie – 5 aprilie 2020

Rezistăm!

Luni, 30 martie

Când virusul îi împiedică să vină pe la şuşele primăriei, Dubioza Kolektiv rămân o trupă încântătoare şi trag un live în fiecare luni.


Marţi, 31 martie

Cities: Skylines e la ofertă pe Steam până pe 3 aprilie. Probabil cel mai fin urmaş spiritual al lui Simcity de până acum, măcar aşa să mai vedem şi noi un oraş.


Miercuri, 1 aprilie

Party cu muzică turcească pă vinil la 5 dimineaţa direct dintr-un birt din Oregon? Nu e deloc un semn că ţi-ai pierdut minţile.

Şi seara putem să ne uităm la Hamlet la Unteatru.

Sau să facem un city-break virtual la Viena, unde cântă ATZUR (un duo de art-pop hispanico-persano-austriac) şi Siamese Elephants (un ghiveci brit-rock-ish).


Joi, 2 aprilie

The Mono Jacks (indie-post-rockul nostru local şi bio) cântă live la noi în casă.

Învăţăm din nou să gătim fancy-shmancy cu Ileana la Société Gourmet.

În timp ce Dominik Ilisz, pianist orădean, cântă Chopin şi Liszt şi Händel în exact acelaşi loc.


Vineri, 3 aprilie

E clar că pianul nu se dă bătut pe timp de pandemie. Sînziana Mircea revine la clape, de data cu o suită de coveruri jazz & pop.

Şi nici cântecele de munte nu tac în absenţa muntelui. Asta înseamnă să fii dârz.

Iar pe Joe Mutoriah din Nairobi, cantautor, producător şi poli-instrumentist, îl putem asculta la căldurică pe la trei după amiaza în loc de vacanţă cu elefanţi.


Sâmbătă, 4 aprilie

În aprilie obişnuiam să dăm o fugă peste Dunăre, măcar până-n Ruse cât să mâncăm nişte nisetru la Panorama. Dar hei, trupa bulgărească PIF (pop-rock) susţine un concert prin aplicaţia bulgărească Urbo. Preţul biletului virtual începe de la o leva simbolică (2 lei jumate). Sau 50 de leva dacă vrem, dintre toate lucrurile de pe lume, un tricou cu formaţia bulgărească PIF.

Pe de altă parte, germanofonii vor aprecia pop-folkul sincer şi clar al Anikăi Auweiler, pe care gagica e dispusă să ni-l difuzeze pe feisbuc direct din Berlin.


Duminică, 5 aprilie

A zis cineva patinaj artistic? Ştiu că n-a zis nimeni niciodată patinaj artistic, dar pe netflix e I, Tonya, o tragicomedie biografică despre Tonya Harding pă care încă n-am văzut-o dar întreabă-mă mai pe seară dacă m-a emoţio-amuzat biografic. Meh, Tonya pare să nu fie disponibilă în România şi nu se cade să te instig să o piratezi.

Partea bună e că tot netflix ne-a promis săptămâna asta un sezon nou din The Windsors. Serialul ăsta e realmente singurul motiv pentru care încă există noţiunea de monarhie.

Iar The Observatory e încă la reducere pe finestore, pentru fanii uischiurilor atipice.


OK, v-aţi prins, aici e o listă atent selectată de lucruri pe care le poţi face pă internet cât eşti carantinat. Dacă ai idei, vasile (a rond) utopiabalcanica punct net.

Revenim cu steluţele când se mai aşază apele.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net