Utopia Balcanica

Recomandările săptămânii: 3 – 9 august 2020

Luni, 3 august

Hei, e o şarjă nouă de Archer pe netflix. Mă întreb dacă s-a trezit băiatu’ din visul ăla îmbârligat care ţine de nu ştiu câte sezoane. Spoilăăăăăr.


Marţi, 4 august

Azi putem să ne uităm un pic la The Durrells pe HBO Go. O dramedie à la Doc Martin (presărată cu un pic de Gilmore Girls), bazată pe nişte cărţi semi-autobiografice ale unui gagiu. Personajele mi se par neverosimil de tâmpite – dar e cu peisaje din Corfu, anii 30 târzii, sunet de cicade şi poante ocazionale despre râca eternă dintre greci şi turci.


Miercuri, 5 august

Fallout 4: Game of the Year Edition e la reducere pe Steam. O ocazie bună să verificăm dacă-i aproape la fel de bun ca 1, 2, 3 şi New Vegas, pe care le-am jucat eu.

(Da, ştiu, e fucking 2020 şi nimănui nu-i arde de post-apocalipse.)


Joi, 6 august

În grădină la BEAT bar umanist se ascultă discuri. O plăci-ere.

În parc la Tineretului se cântă folk. O informaţie folk-ositoare.


Vineri, 7 august

La Chakra – o ceată pestriţă născută undeva în Chile – poposesc la El Grande Comandante, pe Călăraşi. E şi un calambur acolo, pentru că chakra nu e doar buricul energetic din bălmăjeala orientalistă, ci şi un termen agricol din America precolumbiană.

Divine Astronaut – un duo electronic itinerant pe care am senzaţia că l-am mai auzit prin oraş anii trecuţi – cântă la Londohome.

În tot acest timp, Dan Helciug se întoarce nu la bal, nici la spital ci la Berăria H.


Sâmbătă, 8 august

Berti Barbera şi Nicu Patoi ne invită la o picătură de blues în parc la IOR – cre’ că foişorul dinspre statuia lui Cuza.

Paque – bistroul de pe Pache – organizează o ciorbă grandioasă de peşte.


Duminică, 9 august

Inconfundabila Maria Răducanu şi Maxim Belciug cântă la Grădina Sticlarilor, pe Vasile Lascăr.

În timp ce Storytellers (Marcian Petrescu şi Mihai Tacoi) sfâşie inimile cu bluz-muzicuţa pe terasă la Green Hours.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net