Utopia Balcanica

Muzici găsite în ghete, decembrie 2020

Colonist pe Lună din Constanţa au scos Orizontul. N-au aselenizat în craterul playlistului meu fiindcă m-am sastisit de poeziile astea generice (“rătăceşti printre mii de întrebări”, snif snif, las-o că măcăne) dar instrumentalul e rockăreală onestă.

În aceeaşi notă selenară, Lunatic au încercat să rupă gura târgului chiar înainte de alegeri cu un imn copt probabil prin 2017. Le-a ieşit un sunet foarte plăcut, grunge cu o tuşă de Timpuri Noi, dar zău că nu le-ar strica un faching textier pentru că haloimăsul ăsta liric mie-mi sugerează tot punk de liceeni sau rahovian black metal.

Dan Manciulea (şi îndrăgitul condei al lui Florin Dumitrescu) ne eco-colindă cu Ai grijă de glob, ce double entendre frumos. Bomboană de pom retro pentru ascultat iarna pe Magic FM. Sigur, eu aştept de la cuplul Manciulea-Dumitrescu mai mult zvâc şi mai puţin te-le-fo-nul-nu-mai-suuu-nă da’ asta poate-i problema mea.

Că veni vorba de zvâc, White Mahala a muflonului talentat Ovidiu Niculescu a scos recent o piesă care se cheamă Numai ea. Deşi e o biată adaptare, undeva între pub-rock şi ska moldovenesc, după AC/DC, tre’ să recunoşti că are oareşce zvâc. (Ştiu, nu cât Cocoşelul, care rămâne chef d’oeuvre.) Nuş’ cine a inginerit sunetul că pare dres în garaj, dar videoclipul e o schizofrenie delicioasă.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net