Utopia Balcanica

Muzici găsite în ghete, decembrie 2020

Colonist pe Lună din Constanţa au scos Orizontul. N-au aselenizat în craterul playlistului meu fiindcă m-am sastisit de poeziile astea generice (“rătăceşti printre mii de întrebări”, snif snif, las-o că măcăne) dar instrumentalul e rockăreală onestă.

În aceeaşi notă selenară, Lunatic au încercat să rupă gura târgului chiar înainte de alegeri cu un imn copt probabil prin 2017. Le-a ieşit un sunet foarte plăcut, grunge cu o tuşă de Timpuri Noi, dar zău că nu le-ar strica un faching textier pentru că haloimăsul ăsta liric mie-mi sugerează tot punk de liceeni sau rahovian black metal.

Dan Manciulea (şi îndrăgitul condei al lui Florin Dumitrescu) ne eco-colindă cu Ai grijă de glob, ce double entendre frumos. Bomboană de pom retro pentru ascultat iarna pe Magic FM. Sigur, eu aştept de la cuplul Manciulea-Dumitrescu mai mult zvâc şi mai puţin te-le-fo-nul-nu-mai-suuu-nă da’ asta poate-i problema mea.

Că veni vorba de zvâc, White Mahala a muflonului talentat Ovidiu Niculescu a scos recent o piesă care se cheamă Numai ea. Deşi e o biată adaptare, undeva între pub-rock şi ska moldovenesc, după AC/DC, tre’ să recunoşti că are oareşce zvâc. (Ştiu, nu cât Cocoşelul, care rămâne chef d’oeuvre.) Nuş’ cine a inginerit sunetul că pare dres în garaj, dar videoclipul e o schizofrenie delicioasă.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net