Utopia Balcanica

Agenda săptămânii: 12-18 iulie 2021

Trupa (cosmică după ecuson, maritimă după repertoriu şi loc de baştină) Colonist pe lună a lansat Corăbiile. La limita între clasic şi alternativ, cam ce prinzi la radio pe autostradă când te-ai hotărât spontan să dai o fugă la mare într-o noapte.


Pe scene mai mari, parizienii Polo & Pan au scos recent un calup nou de synth-pop cu tuşe de world music, Cyclorama (cre’ că fără vreo legătură cu albumul omonim de la Styx), de pe care n-am putut să nu remarc o abordare ridicol de săltăreaţă a străvechiului refren amerindian Ani kuni chawani. Ei spun că-i cântec de leagăn. E mai degrabă un bocet. Oricum, îţi rămâne în cap. Şi videoclipul – deliciu, vorba lu’ Robu când mânca dude.


Boogie, birtul cu curte de pe Popa Petre, şi-a reinventat (şi, pare-mi-se, lărgit mai ceva ca plaja din Mamaia) terasa. Acum şi cu hamace, pentru nostalgicii Woodstockului de pe Traian. Cred că-i parcat şi Kublai Van acolo, cu burgeri, pacheţele de primăvară şi alte gustări tradiţionale.


Marţi, 13 iulie, mr. saxo-Iordache cântă jazz & funk în eternul Green Hours.


Joi, 15 iulie, Marius Barbu cântă folk & rock la Retro Pub, la Lizeanu.

Tot atunci, Grădina Sticlarilor de pe Vasile Lascăr ne invită la un atelier de sticlărie. Nu, nu e o metaforă pentru croncăneală cu alcool. Chiar se vor produce obiecte din sticlă.


Vineri, 16 iulie, Dan Manciulea ne cântă din “Am înfrânt” la Lloyd’s Pub, micul subsol răcoros de lângă Colţea.


Sâmbătă, 17 iulie, la AM Specialty Coffee, aproape de rondul Regina Maria, se întâmplă o expoziţie de mâzgăleli hip cool fresh urbane şi nişte live painting cu HOPA, Mădălina Sacaliuc, Ingrid Maschek şi nimeni alta decât vechea noastră prietenă Geo.

Tot sâmbătă, Adelina ne invită la yoga în Parcul Circului.


Duminică, 18 iulie, Grădina Urbană de pe Batiştei găzduieşte o seară de soft power rusesc cu bardul Radu Captari.


Ah, iar pe netflix se poate vedea acum How to Become a Tyrant, un miniserial despre metoda şi tertipurile dictatorilor, numai bun de predat la educaţie civică. În caz că mai e vreun ţânc care are dubii despre cum funcţionează şi încotro se îndreaptă un Orban, un Putin, un Erdogan şi alţi aleşi democratic d-ăştia.

Lecţia e scurtă, simplă şi totul e narat de ăla micu’ din Game of Thrones.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net