Utopia Balcanica

Agenda săptămânii: 26 iulie – 1 august 2021

Poate ţi-era nu doar cald ci şi dor de brontozauri folk ca Mircea Vintilă. La Ingineri, în Tei, miercuri, 28 iulie.


Joi, 29 iulie, Rezidenţa BRD Scena9 ne invită la “Două fete pe stradă” (Ungaria, 1939). Două beri răcoroase intră în preţul biletului.

Tot joi, Mara şi Caue cântă pe pietrişul fierbinte de la Flip Flop bossanova care i-a consacrat. Nu samba, deşi sambagp*la ce cald e afară.

Şi tot joi, în minunatul Trei Beţivi se testează limitele metalului progresiv (şi ale vecinilor, că pe topenia asta toţi suntem irascibili) cu MBP.

Şi tot şi tot joi, jazz la Hidden. Cu Sorina Rotaru, Ana Dubyk, Al. Olteanu, Oleg Lascu şi arşiţa.

Şi tot şi tot şi tot joi, o cântare misterioasă cu Costin TIN Zarafu la Londohome. Am menţionat că-i cald?


Vineri, 30 iulie, cvartet de saxofoane încinse la Grădina Sticlarilor.

Iar la Lloyd’s, pe Colţei, în ciuda căldurii, cineva a găsit că-i o idee bună să pună un (Zoltan) Butuc pe folk.


Sâmbătă, 31 iulie, nu e anul 2002 dar Bosquito cântă la Grădina Urbană, pe Batiştei. Muy caliente.


Iar duminică, 1 august, Nightlosers concertează în foişorul din IOR. Dragostea-i ca o căldură / te transpiră sub centură.

Cam în acelaşi timp în care Trei Beţivi proiectează Marele Dictator.


Aoleu, ce album frumos pentru fript kebabi pe la apus de soare, când începe să bată briza de pe lacu’ Seyhan. Direct de la Zafer Dilek, direct din anii 70.


Şi p-ormă, când pârjolu’ s-a domolit dar transpiraţia încă nu s-a evaporat, patruşcinci de minute umbroase la Niamey cu Mdou Moctar (“Hendrixul deşertului”) şi muzica tuaregilor din Niger.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net