Utopia Balcanica

Muzici şi întâmplări de weekend: 19-20 februarie 2022

O oră de cântece ucrainene, să stabilim o treabă.


Indiferent care-i adevărata origine a cuvântului dragobete, târgul de la MŢR de weekendul ăsta e o ocazie perfectă de spart banca pe zorzoane şi motocei.


Sâmbătă, 19 februarie, vine în vizită la Trei Beţivi Mircea Florian, legendarul pionier al sarmarockului, sau cum s-o fi numind aroma românească de kraut rock.

Tot sâmbătă, dacă nu mai e loc la Beţivi – sau dacă pur şi simplu ai chef de alte sunete, Soul Serenade (“cel mai mic big band din lume”) îşi cântă jazzu’ peste drum, la BEAT Bar umanist.

Şi tot sâmbătă, dacă or mai fi locuri, toţi cei 4 fani ai wrestlingului pot partikipa la un antrenament şi un show de wrestling la şcoala de wrestling despre care pun pariu că habar n-aveai că există în Bucureştii Noi.


Duminică, 20 februarie, Teatrul de operetă a compilat o seară americană cu evergreenuri de pe coloana solonă a unor filme şi musicaluri celebre din toate timpurile. Gershwin, Morricone, Webber, Bernstein.


Că tot veni vorba de minunatele sunete new-wave-optzeciste, Karpov not Kasparov s-au întors cu un videoclip excentric, pentru realizarea căruia sper că nu s-a înecat nimeni cu mărgele, pentru că ar fi păcat.


Alina Ciolcă şi GRAIU tocmai au deversat pe youtube nişte bucăţi frumoase de la seshu’ lor de înregistrări în aer liber, de exemplu acest cântec din Bucovina.


Iar prietenul nostru Hanuman continuă să aibă, ce altceva?, sosu’. Mujdeiul, dacă vreţi.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net