Utopia Balcanica

Utile şi plăcute. Agenda săptămânii: 21-27 martie 2022

Duminică, 27 martie, Control găzduieşte un concert-maraton (de după-amiaza până noaptea adică), cu RoadkillSoda, Oigăn, om la lună, Ana Coman, The Amsterdams, Domnul Victor şi StelaLuna. Organizat de Munteanu (cred că ţi-ai dat seama).

Caşcavalul astfel racolat va ajunge la Salvaţi Copiii, în sprijinul copiilor afectaţi de războiul din Ucraina. Biletele sunt disponibile pe Eventbook. Pagina de feisbuc a hepăningului e pe feisbuc.

Cine nu poate merge la cântare (sau doar vrea să doneze mai mult) poate trimite SMS-uri de 2 euro la 8827 cu textul SALVEZ sau poate dona direct în contul de RON al Salvaţi Copiii România: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.


În rest –

Miercuri, 23 martie, Mircea Florian vine la The Pub. Cu luminiţe. Presupun că n-are nevoie de altă prezentare.


Joi (hăhă, joi), 24 martie, în iad va fi în sfârşit din nou ca în Ibiza pentru că la Quantic se întorc în sfârşit sexul, pula şi pistolul. Garantat, în câteva luni vine şi vara.

Tot joi, cântece muntoase cu Ana Teodora la Angel Pub.


Sâmbătă, 26 martie, se dansează. Avem de ales între un Atomic TV Hits Party cu evergreenurile anilor 90-2000 pe Dianei, la Have a Cigar şi un party pe vinil cu Cheia Do şi Divinil câteva străzi mai încoace, la Boogie.

Sau, dacă nu-ţi arde de zbânţuială, în micuţul Hidden de lângă Flaros (de lângă Timpuri Noi, pentru cine n-a repetat niciodată cu o trupă) cântă misteriosul artist siriano-băcăuan nidal ştefan, la fel de solo şi de sensibil ca ultima dată. Cu cântece din albumul KINGISH.


Şi dacă încă nu te simţi gata să ieşi din casă –

Până vineri dimineaţa încă poţi cumpăra de la Humble Bundle un Stand With Ukraine Bundle i-mens. Pentru orice sumă de la 37 de coco în sus primeşti coduri de descărcare şi licenţe pentru vreo 120 de chestii, inclusiv o căruţă de jocuri de pe Steam pe care poate nu le aveai, ca Rustler (un fel de GTA medieval tembel), Starbound (un fel de No Man’s Sky cu pixeli) sau The Long Dark (un fel de iarna într-o comună din Buzău).

Plus multe altele pe care io nu le-am jucat da’ am auzit de ele şi par destul de şmechere, ca Radio Commander, Metro Exodus şi Kerbal Space Program. Şi nişte ebookuri. Şi un curs de game development. Şi nişte softuri utile.

Banii strânşi se duc la vreo 4 onegeuri care îi ajută pe vecinii noştri în aceste vremuri groaznice.


Şi dacă mai vrei şi mai poţi să contribui cumva la efortul ăsta –

Asociaţia ANAID îi primeşte, hrăneşte şi orientează pe refugiaţii ucraineni care ajung în Autogara Filaret. În plus, au un TIR în parcarea IKEA Pallady unde strâng donaţii pentru cei rămaşi în Ucraina.

Între numeroase alte gesturi relevante, prietenii noştri de la Curaj Înainte şi Youth Vision for Society îi ajută şi pe cei care ajută. Oferindu-le consiliere şi training voluntarilor şi traducătorilor. O păginuţă de contact e aici pentru cine vrea să se implice.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net