Utopia Balcanica

Agenda săptămânii: 11-17 iulie 2022. Şi un pic de Electric, fireşte, Castle

Dragi prieteni, nu cred că e nevoie să amintesc că pe păşunile paşnice ale Bonţidei tocmai a început Electric Castle.

Cu un lineup atât de stufos încât ca să-l asculţi pe tot ţi-ar trebui mai multe urechi, şi să fie telescopice, ca la melc.

N-o să insist pă numele mari, că-s numele mari.

Da’ dacă vrei un pont, în noaptea de joi spre vineri, pe Backyard Stage, vechiul nostru prieten Kjartan cântă cu melon boyşii din Hét Hat Club. (Mai pe la începutul aceleiaşi seri, nici Antonia Vai nu-i de lepădat.)

Dacă vrei alt pont, vineri seară, pe Hangar Stage, Altın Günacel anadolu-psihedelic-rock à la hal-hal-Barış Manço şi şaka-maka-Selda Bağcan, într-un pachet contemporan.

Dacă chiar vrei încă un pont, nu prea înţeleg de ce omu’ nostru Macanache şi oamenii lor Balming Tiger nu-s unul după altul. Da-s şi unii, şi alţii pe Hangar Stage sâmbătă seară. Putred!

Încă poţi să-ţi iei bilete dacă eşti primprejurul Cluuujului zilele astea, direct de la Electric Castle de pe site.

Odată ajuns acolo, poţi să bei şi o Electric Cafelutzle desenată de subdesenatul.


Cine n-a dat Bucureştiul pe Bonţida poate să-şi trateze fomoul pe următoarele căi.

Joi, 14 iulie, Mihai Melinescu şi Alice Sonia-Michael vin la Hidden să chitaro-vocifereze nişte melancolii braziliene.

Pentru că joi a căzut şi Bastilia, Diana Tudor şi Alexandru Burcă îl umplu de şansonete pariziene pe bătrânul Green Tea de lângă Hala Traian.

Dacă nu vrei să pleci cumva, tot joi, în expediţia vieţii tale – să-i asculţi pe Dana Florian şi Călin Costache cântând (tot în franţuzeşte, că deh, quatorze juillet) la o sală de bingo din Militari.

Nu în ultimul rând, ci chiar în avangardă, tot joi, pe Parfumului se citesc scrisorile lui Ilarie Voronca.

Vineri, 15 iulie, Mara şi Cauê cântă la Grădina Sticlarilor. Îi ştii. Cea mai sensibilă bosanovă şi cel mai cinstit choro din oraş.

De vineri până duminică e târg la Muzeul Ţăranului.

Sâmbătă, 16 iulie, la Trei Beţivi vine Valentin Farcaş, cândva (adică în anii 70, înainte să se stabilească la München) omul de bază al misteriosului cvintet prog clujean Experimental Q.

Tot sâmbătă, la Weekend Sessions în Grădina Botanică o aşteptăm cu mult interes pe Corina Sîrghi, acompaniată de pianistul Cătălin Răducanu.

Tot sâmbătă, pe Baricade e o seară de reggae. Long time no see & hear, Baricade. Bine de ştiut că sunteţi tot pe baricade.

Duminică, 17 iulie, la aceleaşi Weekend Sessions vine Mihnea Crăciunescu alias YCCMD.

Şi tot duminică, la Trei Beţivi poţi să te uiţi la The Gods Must Be Crazy.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net