Utopia Balcanica

Gânduri în pământ şi tigăiţe şamanice. Agenda săptămânii: 12-18 septembrie 2022

E septembrie, se face mustul de muzici pe filiera Siria-Moldova.

Mai vechea noastră febleţe Nidal Ştefan, pe care l-am mai auzit făcând un indie-folk cinstit prin Hidden şi alte locuri prietenoase, a decis să nu mai fie doar Nidal Ştefan, ci şi BASSARAB. BASS ARAB, get it?

E în româneşte şi e chill. O să-l descos eu zilele viitoare ca să aflu mai multe. Până atunci, avem un videoclip proaspăt, pentru cântecul Gând în pământ.


Weekend Sessions se apropie de final, dar încă avem timp să mergem la Weekend Sessions.

În Grădina Botanică, sâmbătă şi duminică, pe după-amiază, aşa. Muzici, picnic, poezie, veselie. Mai multe aflăm pe site.

Ah, şi sâmbătă ne cântă Retro Future.


Festivalurile şi festivăluţurile continuă.

Sâmbătă, 17 septembrie, minţile tari sunt invitate la Maratonul Quizului. În Titan, la Yellow, unde se întâmplă de obicei trivia-trăznăile.

De vineri până duminică, la Combinatul Fondului Plastic e Bucharest Jazz Festival. Printre multe altele, ZMEI3 cântă sâmbătă seară.

Sâmbătă şi duminică, pe Kiseleff e din nou bâlci cu camionete alimentare (sau cum le-o plăcea bătrânilor să spuie la food trucks).

Tot sâmbătă şi duminică, pe segmentul de gârlă dintre Timpuri Noi şi Mihai Bravu are loc Dâmboviţa Delivery 2022. Nu e doar cu dat în bărci, ci şi cu numeroase alte forme de artă şi dixtracţie. Chiar şi o dezbatere despre AI. Check it out.

Şi tot sâmbătă şi duminică (oau! ce zile pline!) la Palatul Universul de pe Brezoianu se întâmplă Mezanin Market – un târg cu bijuterii, decoraţiuni, de băut, de mâncat, cărţi, cosmetice, eco, bio, friendly, funky.


Şi premiul “Cântarea la care aş merge săptămâna asta” goes to –

Joi, 15 septembrie, Carlos Daniel – a treia roată la căruţa de aliasuri muzicale a lu’ Baiazid zis Ras Pacino, pe care îl apreciem foarte mult – ne bagă în transă cu tigăiţa şamanică (sau cum le-o plăcea bătrânilor să spuie la handpan). Împreună cu Armine. La Trei Beţivi, unde cred că au băgat între timp şi berea aia bună de la Vaslui, Ultimu’ Om.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net